Õhksoojuspumba automatiseerimine
-
- Tsikkel: FZS 1000
- Tänanud: 414 korda
- Tänatud: 80 korda
Re: Õhksoojuspumba automatiseerimine
Meil umbes sama mõõtu ladu, vast veidi kõrgem/laiem. Kütteks tööstuslik gaasiküte, laiali torustik, väljatõmme samuti harutorustikuga+ loomulikult soojusvaheti.urmas66 kirjutas: ↑06 Veebr 2022, 11:32Kui sa mõne pumba müüjaga hakkad suhtlema, siis sealt pakutakse sulle kindlasti mingit tööstulikku mega kallist lahendust.pühak kirjutas: ↑05 Veebr 2022, 21:51Vaatan, et see teema juba suht laiali valgunud, annan siis oma panuse ka.![]()
Sain oma garaaži enamvähem valmis ja kasutan ka juba veidike. Praegu kütan hiina keroga, aga edaspidi tahan õhksoojuspumba peale üle minna. Küsingi, et milline pump oleks mulle garaaži parim, kui põranda pindala on natuke üle 50 m/2, kõrgus 4,3m, kubatuuriks sain 220m/3. Muidu on plaan hoida nii 5-6 kraadi sooja sees, et asjad ära ei külmuks, aga kui miskit nokitsema hakkan, siis tõstan temperatuuri vast kuhugi 10-15 kraadi kanti. Ma eriline soojalemb pole, mainitud temperatuurist soojemas ruumis on mul juba ebamugav tööd teha. Kõige-kõigemat tehnoloogiat taga ei aja, aga sellist odavat asja ka mitte, mis vähegi krõbedama külmaga sisuliselt elektrikütteks muutub. Lisajuhtimisseadmed ei paku ka huvi, sest kuna garaaž on majaga ühenduses, peaks tavaline õhksoojuspumba juhtimispult mul toast ka toimima.
Panen lihtsalt oma kogemusest ühe näite,kas sulle see sobib või ei otsustad ise. Meil tööjuures ladu 550m2 kõrgusega ligi 6m. Maja on sandvits paneel kivivillaga 150mm sein ja 200m penoga lagi-katus. Kütame kahe Mitsubishi tubaseks kasutuseks mõeldud pumbaga. Need on mõlemad seatud 16kraadi peale ja ventikas kolmandas asendis. Ühe hind koos paigaldusega oli mingi 1300€ kanti. Kuidagi sai neid ka 10kraadi peale panna, aga pole vitsinud süveneda. Meil on laol 2 suurt ust 4,5x3,5m. Mõlemad uksed, või vähemalt üks neist, on päeva jooksul pidevalt lahti mitmeid kordi ja enne päeva lõppu tavaliselt üks uks mingi 2-4h järjest lahti kui käib autode laadimine. Igal hommikul on temp kuskil 8-10kraadi ja nädalavahetusel kogub sinna 10-12 kanti ka. Pumbad on paigaldatud ukse vastaseina, umbes 2m kõrgusele põrandast.
Mingit laest alla puhuvate ventikatega pumpa, mida pakuti, oleks tulnud osta kümnetes tuhandetes hinna eest. Mõlemad paigaldatud pumbad on töötanud kohe 10 aastat ja null probleemi.
Meil on selle toote vanem mudel, aga põhimõtteliselt samad asjad. Ehk sulle teeb selle soovitud temperatuuri kindlasti üks tavaline õhksoojuspump vabalt ära
http://kvaliteetkliima.ee/toode/ohksooj ... h25vehz-2/
Laoruum muutus oluliselt soemaks, kui lakke pandi "austraalia" tüüpi suured ja madala pöördega ventikad, 8 tk vist isegi.
Kõrges ruumis muidu soe alla ei tulnud

Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.