Oma (hirmkalli) elektri/kütte arve olete juba kätte saanud?

Kasutaja avatar

bitter
Postitusi: 2014
Liitunud: 03 Juun 2008, 00:00
Tsikkel: EXC400
Tänanud: 104 korda
Tänatud: 96 korda
Kontakt:

Re: Oma (hirmkalli) elektri/kütte arve olete juba kätte saanud?

Lugemata postitus Postitas bitter »

urmas66 kirjutas: 25 Jaan 2022, 15:10
bitter kirjutas: 25 Jaan 2022, 11:07
urmas66 kirjutas: 23 Jaan 2022, 18:40
Ma olen päris tõsiselt sellest vaakumtorudega päikesepaneelide teemast huviatatud ehk kasutada seda lisakütte allikana maasoojuspumbale.
Teoreetiliselt peaks saama vaakumtorusid kasutada koos maasoojuspumbaga. Kütteperioodil aitavad torud tõsta põrandaküttekontuuride temperatuuri. Väljaspool kütteperioodi minu arvates saab torude soojuse salvestada maakontuuri kaudu pinnasesse. Akupaak, soojusvaheti(d)... Torude arvu piirajaks v pudelikaelaks on ilmselt suvise tippvõimsuse efektiivne "maandamine".
Mul ei ole siiani olnud aega tegeleda, aga sellel süsteemil on olemas mingi seade, millega ühildatakse soojuspump. Suvel oleks kasutuses boiler ja sinna tarbevee tegemine, talvel toetaks kütet. See lahendus toimib väidetavalt ka pilves ilmaga ja poolpilves ilmaga lausa maksimumilähedaselt. Mul vaja enne katusekivi välja vahetada ja siis saab ka selle koos kõigega paigaldada. Investeering on kordades võiksem kui el.paneelidel ja tulemus ei pruugi olla kehvem. Vajab muidugi täpsemalt uurimist.
Jah, muidugi - tarbevee soojendamine on msp jaoks väiksema efektiivsusega tegevus kui põrandate küte. Seega esmajoones vaja torudega tarbevesi soojendada Vaakumtorud on (sooja)tootlikkuse poolest päris kindlasti efektiivsemad kui pv-paneelid. Aga suvine ületootlus vaja lahendada.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Ajaviiteks...”