Oma (hirmkalli) elektri/kütte arve olete juba kätte saanud?

Kasutaja avatar

Turist
Tänanud: 99 korda
Tänatud: 207 korda

Re: Oma (hirmkalli) elektri/kütte arve olete juba kätte saanud?

Lugemata postitus Postitas Turist »

rannamees kirjutas: 24 Jaan 2022, 07:49

Kuula vähem oletusi ja rohkem kasutajate reaalseid kogemusi.
Ma siia ei viitsi tegelikke numbreid ja kõiki nüansse lahti kirjutada, pole aegagi, aga nii palju võin küll öelda, et tasuvusaeg on ka ilma toetuseta alla 10 aasta.
Toetusega 5...6, nagu "loadära" kirjutistest ka näha on.
Tänases ebakindlas energeetikaolukorras on üks asi küll kindel- elektri hind alla ei lähe, sest juhitavat võimsust kogu meie börsi piirkonnas lisandumas ei ole.
Ma pimesi linnalegende ei usu, olen oma jaoks korra need asjad läbi kalkuleerinud ja ilma toetuseta alla 10 aastast tasuvust ei paistnud kusagilt. :?
Kui juhitava võimsusega jääb olukord kehvaks ja päikeselistel päevadel hakatakse järjest rohkem paneelidega tootma, siis loomulikult öösel ja talvel on elekter kallis, aga mis sellest paneelide omanikele kasu on kui sel ajal just toodangut ei ole ja peab ise ikka ostma kalli hinnaga. Mida rohkem paneele üles pannakse (ja mida rohkem päikesepaistelistel tundidel toodetakse), seda odavam on elekter neil päevastel tundidel ja seda vähem tootjatele makstakse? :roll:

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Ajaviiteks...”