Oma (hirmkalli) elektri/kütte arve olete juba kätte saanud?

Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige
Tsikkel: Yamaha TDM 850
Tänanud: 1974 korda
Tänatud: 568 korda

Re: Oma (hirmkalli) elektri/kütte arve olete juba kätte saanud?

Lugemata postitus Postitas urmas66 »

ranel kirjutas: 23 Jaan 2022, 18:26

Jah, aga loadära pani ise pildi oma jaamast siia teemasse üles. Praegu teed sa eramaja katusel olevate jaamade põhjal mingeid naljakaid järeldusi(laenuga jah tasuvus oli toetusega koos ~20a), kuigi sellest üldse pole jutt olnud. Loadära lahendus on väga õige, et kiirelt asi ära ka tasuks.
Ta pani selle üles peale seda kui ma tema arvega postitusele vastasin.Ilmselgelt on tal muud proiriteedid kui maja energiakulusid vähendada. Tal on pigem rõhk ikkagi elektritootmisel ja sellega ongi asjad hoopis teisti. Vähemalt sellise lahenduse peale vaadates muud mõtet minul ei teki.
Ma paneks hea meelega mingi mõistlikus hinnaklassis lahenduse,et kulusid vähendada,aga ma ei taha hakata elektritootjaks. Esiteks ei tasu see vähemalt minu puhul mõistliku aja jooksul ära ja teiseks ei taha veel oma aeda paneelidega katta.(ei välista, et kunagi olud sunnivad)
Ma olen päris tõsiselt sellest vaakumtorudega päikesepaneelide teemast huviatatud ehk kasutada seda lisakütte allikana maasoojuspumbale. Mul on küll 400m2 katust kuid suur osa sellest ei ole lõuna poole ehk elektrit tootvaid paneele saan panna 10-12tk. Õue võiks panna max 40tk, et ei segaks elamist, aga see ei tekita olulist rahalist võitu. Kui juba panna,siis ikka mingi 3-4000 ruutu paneele täis ja sellega siis ka teeniks juba tootjana. Teisalt elada ümberpiiratuna paneelidest pole ka just minu unistus.
Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Ajaviiteks...”