Oma (hirmkalli) elektri/kütte arve olete juba kätte saanud?
Re: Oma (hirmkalli) elektri/kütte arve olete juba kätte saanud?
urmas66, minumeelest detsembrikuus, kus kõik on uus ja päikest nägi vist kokku ühe päeva jooksul umbes 3 tundi...siis isegi 1kwh oleks muljetavaldav tulemus. no see on muidugi natuke naljaga pooleks öeldud, kuid teadatuntud fakt on siiski see, et päikesepaneelid toodavat just detsembris kõige vähem ja see kõige vähem on ikka keskmiselt suurusjärgus 10 või rohkemgi korda vähem kui parematel suvekuudel.
minul näiteks on talvekuudel kogukulu elektrile keskmiselt kuskil 600kwh, arvatavasti umbes 450-500 sellest on soojuspump ja sellisel juhul ma võin pumpa koguaeg järel hoida ning ahju kütma üldse ei peakski. kui ahju ka kasvõi ülepäeva kütta siis see number veel vähenebki. kui nii võtta siis 355kwh oleks minu tarbimise juures vägagi muljetavaldav tulemus. katab ju lausa peaaegu kogu tarbimise ära, ja seda kõige s*tema tootlikkusega talvekuul (jaanaur on ka kehv, aga veebruar juba näitab päikest kõvasti)
minul näiteks on talvekuudel kogukulu elektrile keskmiselt kuskil 600kwh, arvatavasti umbes 450-500 sellest on soojuspump ja sellisel juhul ma võin pumpa koguaeg järel hoida ning ahju kütma üldse ei peakski. kui ahju ka kasvõi ülepäeva kütta siis see number veel vähenebki. kui nii võtta siis 355kwh oleks minu tarbimise juures vägagi muljetavaldav tulemus. katab ju lausa peaaegu kogu tarbimise ära, ja seda kõige s*tema tootlikkusega talvekuul (jaanaur on ka kehv, aga veebruar juba näitab päikest kõvasti)
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.