Kas keegi omab vana Husabergi?

Kui mutrivõti peos püsib (või siis üldse ei püsi), kui vajad abi või nõu mootorratta remondil või soovid tehnika üle arutleda. Kui pluss ja miinus on lootusetult segi ja amprid ajavad volte taga.

Moderaator: Moded

Foorumi reeglid
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
  1. Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
  2. Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta

NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.

Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!

Teema algataja
-Tomm
Postitusi: 80
Liitunud: 23 Juul 2005, 01:34
Asukoht: Tallinn
Tänatud: 1 kord

Kas keegi omab vana Husabergi?

Lugemata postitus Postitas -Tomm »

Tere!

Kas kellelgi on aastatest 2004-2008 Husabergi ja oleks nõus mõningaid katseid tegema? Mul on endal 2008 FE550 ja sellel tekkis äkki käivitamise anomaalia. Tahaks välistada aju ja karbussi võimalikud vead. Ehk siis kas keegi oleks nõus lubama enda ratta peal proovida minu ratta aju ja karburaatorit. Praeguse seisuga on kõikvõimalikud mõistliku ressursikuluga teostatavad variandid läbi proovitud ja ei saa aru mis viga on. Inglise Husabergi foorumist soovitati lõpuks mõne teise ratta juppe proovida. Ehk nüüd siis otsin lahket inimest, kellel oleks 450,550 või 650 Husa. Soovitavalt Tallinn/Harjumaa kant. Koht kus teha ja käru ratta vedamiseks olemas, ehk selles osas olen suhteliselt paindlik. Suured tänud ette.


Toomas Tomson
5115112

lauri.j??rgen
Postitusi: 50
Liitunud: 12 Juul 2016, 17:54
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 5 korda

Re: Kas keegi omab vana Husabergi?

Lugemata postitus Postitas lauri.j??rgen »

Mul on vana FE650, ehitatud vahemikus 2007...2008 vist.

Mis sa aju all silmas pead CDI-d. See oli tal vist sadula all ja lihtsasti ligipääsetav - seda võib vahetada.

Karpat küll vahetada ei tahaks. Kas mingi muu lenduva ja hästi süttiva vedelikuga oled proovinud?

Kirjelda enda muret siin ka. Lubab ei luba üldse? Küünal märg või kuiv? Säde on? Vändast läheb? Starterist ei lähe? Talvel on minu oma ka külmalt väga raske käima saada. Keegi kunagi ütles, et kui klapivahed paigast, siis ei lähe need Husabergid isegi auto taga vedades käima.

Varuosana staatorite saamisega pidi olema jama, ise ei ole pidanud seda väidet kontrollima. Lähevad rikki niiskuse pärast.

Teema algataja
-Tomm
Postitusi: 80
Liitunud: 23 Juul 2005, 01:34
Asukoht: Tallinn
Tänatud: 1 kord

Re: Kas keegi omab vana Husabergi?

Lugemata postitus Postitas -Tomm »

lauri.j??rgen kirjutas: 15 Jaan 2022, 15:08

Kirjelda enda muret siin ka.
Viga tekkis äkitselt, mitte vaikselt aja jooksul. Lubab, aga käima ei jää. Kui mängida idle ja pilot kruviga, siis see käimise osa kestab 0,2 sekundist sekundi paarini. Kõik mõeldavad asjad, mis on võimalik teha pead maha ja mootorit pooleks võtmata, on tehtud (klapivahed regullitud, nukatett kontrollitud, keti märgid paigas, ketiratas õigesti nuka otsas, ketiratas õigesti vända otsas, vämda otsa tihendeid ei ole välja löönud, klapivedrud terved, rootor õigesti vända otsas, kõik pooliga elktriosad mõõdetud, kõik ajust minevad juhtmed kontrollitud ja terved, karpale tehtud põhimõtteliselt kapremont, küünalt vahetanud mitu korda igaks juhuks, proovinud teist süütepooli, küünlajuhet ja piipu jne). Sümptomid ei ole muutunud, seega ei ole jõudnud veel õige asjani. Kuulmise järgi ütleks, et karpa probleem, aga see on lihtsa ehitusega karpa ja ma ei kujuta enam ette mis seal valesti olla võiks.

Üldiselt ei ole mul ratta käivitamisega kunagi probleeme olnud (ka -20ga käivitus paari kolme löögiga), aga mul on ka karpas tehtud vajaliku muudatused, mis mõnikord esineva raske käivituse elimineerivad.

Aju all mõtlesin jah CDI-d, selle proovimine oleks ka juba täitsa suureks abiks.
Toomas Tomson
5115112

lauri.j??rgen
Postitusi: 50
Liitunud: 12 Juul 2016, 17:54
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 5 korda

Re: Kas keegi omab vana Husabergi?

Lugemata postitus Postitas lauri.j??rgen »

Käin Tallinnas tööl. Võin mõni päev CDI kaasa võtta ja su juurest läbi tulla. Võta facebookis ühendust Lauri Jürgen või helista 5kolm4kolm4neli6seitse.

Nõrk süüde võib vahest sama moodi käituda, lubab, sest käivitades silindris rõhk väike ja säde tekib. Kui pea aegu käima läheb, siis enam süüdata ei jõua, sest silindri rõhk on kasvanud sädet enam ei teki, lööb kusagil pooli sees üle. Ei taha kurja karja kutsuda, aga poja KTMil oli staatori vahetusest kasu kuigi takistused olid õiged. Läksin süütepooli ostma ja Jälgimäelt öeldi et nad müüvad süütepoole nii harva et nemad küll ei usu et viga selles, võtku ma parem staator.

Kütuse/karpa vigade korral tavaliselt jääb mootor nii kauaks käima kui bensiinist kaltsu sissevõtu juures hoida või pritsida natuke mõnda põlevat vedelikku.

Teema algataja
-Tomm
Postitusi: 80
Liitunud: 23 Juul 2005, 01:34
Asukoht: Tallinn
Tänatud: 1 kord

Re: Kas keegi omab vana Husabergi?

Lugemata postitus Postitas -Tomm »

Tegelikult nõus, ega see poolide mõõtmine muud ei näita kui seda, kas täitsa katki või mitte. Kui jõudluse probleem siis seda mõõtmisega ei tuvasta. Husabergil on iseenesest üks kummalisemaid elektrilahendusi mida ma näinud olen. CDI-sse läheb reguleerimata ja alaldamata pinge, tuledesse alaldatud reguleerimata ja aku, suunatulede signaali ahelas reguleeritud alaldatud pinge. Võiks ju 2 saatorist tulevat juhet äga vahetada, oleks pilt kohe selge.

Ma mingi stardiabi ostsin ka poest vahepeal, sellega ei lubanud isegi mitte.
Toomas Tomson
5115112
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta remont, tehnika, elekter ...”