Oma (hirmkalli) elektri/kütte arve olete juba kätte saanud?

Kasutaja avatar

ranel
Tsikkel: 2x XL600V, DT125R, DRZ-E
Tänanud: 70 korda
Tänatud: 371 korda

Re: Oma (hirmkalli) elektri/kütte arve olete juba kätte saanud?

Lugemata postitus Postitas ranel »

Tort kirjutas: 06 Jaan 2022, 22:22
roadriders kirjutas: 06 Jaan 2022, 21:46
Jagaks ka siis enda kogemusi. Huvitav, et keegi ei ole sõna võtnud gaasikütte koha pealt eramajas? Seega, maja 160 m2, 2 korrust, ehitatud vähem kui 10 aastat tagasi, korralikult soojustatud, vesipõrandaküte mõlemal korrusel, korralik Junkers gaasiahi. Detsembri gaasiarve 680.- eurot.
Sul on midagi totaalselt paigast ära seal. 160m2, 2 korrust, 7a vana, soojustagastusega vent. Detsembri kulu 260 m3, mis on aktsiisiga koos 195 eur. Võrgutasu oleks 33, aga seda ei pea maksma. Katel teeb sooja vett ka.
Oleks ikka ilus ära mainida, et kasutad fikseeritud paketti. Mul tuli detsemberis 193 EUR börsipaketiga ja sain selle eest vaid 164m3 gaasi.

Kui ma poleks kohe detsemberi alguses hindade peale reageerima hakanud ning gaasikatla muu allika peale ümber lülitanud, oleks kuu lõpuks ma kuskil ~800-900 eurose gaasiarve saanud klubis. Jaanuaris on gaasi börsihind tavaliselt kõrgem kui detsembris ning veebruaris tavaliselt saavutab maksimaalse hinna. Ehk me hakkame siis veel koledamaid numbreid nägema. Lisaks jaanuarist tulevad uued fikseeritud hinnad, nii et veebruari alguses jõuab paljudele reaalsus kohale.

Ehk siis see torm, mida praegu näeme, on alles asja algus. Võrreldes 2020.a ja 2021. detsembrit keskmine hind, siis börsi hinnavahe on €/MWh 14.91 vs 94,12 ehk siis 6,3x. See pole enam mõni paarikümne protsendine hinnatõus, vaid ikka väga ränk.
http://tsiklireisid.blogspot.com/
Mootoritõstuki rent Tartus 15 EUR päev. 55684121. www.rsrehvid.ee Mobiilne rehvivahetus Lõuna- Eestis. 53 843 843 Mitas ja Bridgestone mootorratta rehvide müük

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Ajaviiteks...”