Oma (hirmkalli) elektri/kütte arve olete juba kätte saanud?

Kasutaja avatar

Macintosh
Maagia ja nõidumine
Tänanud: 1093 korda
Tänatud: 1098 korda
Kontakt:

Re: Oma (hirmkalli) elektri/kütte arve olete juba kätte saanud?

Lugemata postitus Postitas Macintosh »

roadriders kirjutas: 06 Jaan 2022, 21:46
Jagaks ka siis enda kogemusi. Huvitav, et keegi ei ole sõna võtnud gaasikütte koha pealt eramajas? Seega, maja 160 m2, 2 korrust, ehitatud vähem kui 10 aastat tagasi, korralikult soojustatud, vesipõrandaküte mõlemal korrusel, korralik Junkers gaasiahi. Detsembri gaasiarve 680.- eurot.
Ma võin käe püsti tõsta.
Mul on 182m2 hoone, ehitusaasta 2021. Kütteks gaas. Vastab kõikidele ehitusloa taotluse ajal kehtinunud normidele: seina soojusjuhtivus 0.15W/m²K, kõik avatäited madala soojusjuhtivusega ning hästi soojustatud katus, soojustagatsusega vent (mis veel ei tööta), moodne Bosh kondentskatel. Kui kütteviisiks oleks mõni soojuspumbal põhinev lahendus oleks arvutuslik tulemus A klassi hoone. Aga kuna kütan gaasiga siis on tulemuseks napilt B. Energiakulu kokku 2400kw (220m3), seega 13kw/m2. Rahas väljendatuna 260€ + 10€ ülekandetasu juurde, aasta tagasi oleks see maksnud mulle 65€. Samas, hoones sees veel ei ela ja detsembris unustasin tereveks nädalaks ühe akna tuulutuse peale. Neid päevi, kus sooja sai akana või ukse kaudu kas kogemata või meelega välja lastud oli üksjagu - kuna venstsüsteemi pole käima saadud siis see on ainuke võimalus hoonessse kogunev niiskus sealt välja saada.
🧢 👕 🏍 T-särgid, pusad, mütsid ja kingitused mootorratturile . 🚀🚀 🍀 VAATA LÄHEMALT

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Ajaviiteks...”