Oma (hirmkalli) elektri/kütte arve olete juba kätte saanud?

Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige
Tsikkel: Yamaha TDM 850
Tänanud: 1992 korda
Tänatud: 585 korda

Re: Oma (hirmkalli) elektri/kütte arve olete juba kätte saanud?

Lugemata postitus Postitas urmas66 »

will111 kirjutas: 06 Jaan 2022, 20:31
siia muidugi tegelikult peaks kindlasti lisama ka teise vaatenurga - ehk et samamoodi võib tegelikult olla nii mõnegi mehe (või naise) uhke ja uus soojuspumbasüsteem investeeringu mõttes suhtelist pointless. ma olen üsna 99% veendunud, et peaaegu keegi ei tee oma peas ENNE selliste seadmete ostmist ja installimist läbi konkreetseid arvutusi, et millal see asi mulle tegelikult ära tasuda võiks.
Kui mina maja ehitasin,siis olid maasoojuspumbad ikka üsna uued asjad veel ja ega ka valikut eriti polnud. Mul olid valikus veel pellet ja õlikatel. Õlikatel kukkus kohe ära, sest kütte hinnad olid juba liiga kallid sel ajal ning pelletiga oli nii ja naa. Paigalduskulud olid pelletil jupp maad kallimad+teha üks eraldi ruum majja, mida maasoojuspump ei vajanud. Seadmed ise olid pelletil odavamad, kuid maasoojus oli nö mugavuse kohapealt ikkagi täiesti nö hooldevaba ehk see on sul majas ja teeb oma tööd aastaringselt. Pelletiga on ikkagi vaja tegeleda ja seda ei jäta paariks kolmeks nädalaks üksi koju toimetama.
Ehk maasoojusel olid oma eelised ja m2 kulud umbes samad, mis kesküttega korteril. Siiani see nii oligi ja eks näeb mis edasi saab. Samas on ka keskküttega mega hinnatõus olnud.
Ehk probleem ei olegi ainult elektri hinnatõus vaid kõik kütteliigid on kallid. Küll küttepuu müüjad ka hinnad taeva kerivad.

E: Maakütte seade on aastal 2006 ostetud Thermia Diplomat TRW 16kw
Viimati muutis urmas66, 07 Jaan 2022, 08:09, muudetud 1 kord kokku.
Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Ajaviiteks...”