Kergenduro valimine

Kasutaja avatar

renx
Tsikkel: Ühe pütane porgand
Tänanud: 35 korda
Tänatud: 25 korda

Re: Kergenduro valimine

Lugemata postitus Postitas renx »

Tahad teada kuidas sõidavad 4t ja 2t mehed.
Poolaka videodest saad teada. Märksõna: Edek. :mrgreen: :wack:
https://www.youtube.com/c/EnduroKeX/videos

KTM/Gasgas(ainult uued mudelid)/Husqvarna kuuluvad KTM kätte.
On veel TM, Beta, Sherco, Fantic- Itaalased. Üldiselt odavamad, kui KTM, sest... kes ei teaks KTM'i? :D
Üldjoontes on neil samad kvaliteetsed osad küljes. Brembo, KYB amordid enamusel mida eelistaks mina WP üle, FMF sumpad, Vforce reed 4'd jne.
Lisaks Yamaha, Honda. Uusi Yamusid maanteameti kaudu arvele ei saa, spordiregistris saad võistluste jaoks või miskit taolist.
Pre 2017 Betat ei soovita ainult amortide tõttu. Isegi maailmas hingepõhja kirutud WP 4cs amort(KTM/Husaberg/Husqvarna 2013-2016) on sellest sachsist parem. Uutel on juba päris head. Samas sõitsin nendega 3 aastat, töötavad küll ja lihtsam oleks lihtsalt sisud ära vahetada(ca 300-500€)

Varasemalt öeldi, et soovitatakse osta täiesti uus masin... jah maailmavaated on kõigil erinevad, kuid minu arvamus on see, et kunagi ei soovita osta kohe kõige kallimat/vingemat asja endale enne, kui sa ei tea kas sulle see asi meeldima hakkab. Alusta vaikselt, vaata ja proovi erinevaid asju ning siis otsusta mida sa tahad uuena.

2t vs 4t hooldekulud on suht samasse auku eeldusel, et 4t miskit laiali ei lenda.
2t tarbib rohkem kütust, seguõli ~8-10€ liiter(castrol, motul) ehk siis 40 liitrit saab 1L eest 1:40 segu tehes. 2 päeva endurol saaremaal läks mul 50L kütust 2t 250cc. 2h kestvuskrossil üldiselt saab paagitäiega hakkama(11L).
4t puhul klappide regull, samas need ei vaja üldiselt regulli enne järgmist kolvivahetust. 4t puhul on kett, klapid ja kehvemal juhul nukk mis võivad minna laiali.
4t puhul on mootoriõli ja filtri vahetus. 2t puhul pane suvalist 4t mootoriõli siduri jaoks ~800ml. Mingi 15€ 4L. Osad isegi sõidavad auto ATF õliga, pole mingit vahet.
Minu kogemus on 2016 aastast saadik 2T masinatega sõitmine ja võistlemine. Väga paljudel on 2t masinad minu sõprusringkonnas. On ka 4T kasutajaid 350-450cc. Enamus käivad samamoodi võistlemas. Liivas(algajana) on 4t kordades lihtsam... traktor ju... 2t puhul on väga oluline pööret üleval hoida ning käiguvahetusi väga palju. 4t miinus on kitsastel radadel, võsa puurimised, kitsad kitserajad/singletrackid. Kuumenevad üle ja lihtsalt raskem sõita 4t mootori güroskoobi efekti tõttu. Kindlasti tahaks endale kunagi osta 250 4t masina. Sattusin viimane kord jälle 2t otsa lihtsalt. (crash)
Mina absoluutselt karpat ei põeks.... TPI ei ole parim asi maailmas... aga no maitse asi.
XT600->XT660Z Tenere->KTM 690->Beta 250RR->Husaberg TE250->DR650->XT660R->KTM 690

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratastest üldiselt”