Õhksoojuspumba automatiseerimine
-
- Tsikkel: EXC400
- Tänanud: 105 korda
- Tänatud: 97 korda
- Kontakt:
Re: Õhksoojuspumba automatiseerimine
Ei ole loogiline järeldus. Mugavus on nii subjektiivne. Ahiküttega elamistes on põrand jahedam. Aga kui tuba soe (s.t. inimesel on kokkuvõttes soe), pole põhjust põranda üle viriseda. Mõni vaip maas, sokid jalas jne. Olen kindel, et ahikütte kõikumine mõjub elanike tervisele ja immuunsüsteemile positiivselt. Aga see läheb teemast välja juba.
Koos garaažiga 230 m2. Nibe F1245 6kW. On-off. Nov elektri kogukulu oli 0,74€/m2. Nov keskmine 30,6 kWh/ööpäevas. Dets. 41 kWh/päev. Tubades on 22-23°, magamistoas 18°. Garaaži üldiselt ei küta, seal 13-18°. 2 kollet, keris ja ahi. Puid kulub aastas kokku ca 1,8 ruumi, millest ~80% e. 1,5 rm lisaks kütte bilanssi. Suurusjärk siis 75€/aasta e 8-9€/talvekuu? November koos puudega 0,78€/m2. Vahe Urmasega võib vabalt tulla sellest, et oma ala asjatundjad pole väga kallal käinudurmas66 kirjutas: ↑21 Dets 2021, 21:41...maja 213 ruutmeetrit, maasoojuspump Thermia Diplomat TRW 16kw integreeritud tarbevee boileriga 180l. Ei ole inverter, ... Minu eelmise kuu kogukulu on 1,67€/ruutmeeter. See on kogukulu elamisele sisaldades vett ja kanalit, välisvalgustust ning kõike muud mis töötab elektriga. Muid kulusid pole. Keskmine tarbimine eelmine kuu oli 63kw/h ööpäevas ja sel kuul on eilse seisuga 72kw/h ööpäevas

Inverterit ei oska kommenteerida. Mul on-off, paigaldajate väitel sagedased käivitused kulutavad kompressorit rohkem kui töö pikemate tsüklitena.
No kuule. Ammu selge, et asjatundjate seadistusi pole vaja näppida. Arutelu on üldisem ikka.
Börsihind või fiks ... tasuta lõunaid üldiselt ei ole. Õigel hetkel, enne hinnatõusu, võibolla keegi saab pisut soodsama lepingu. Aga pikemas vaates - ma ei usu, et seal vahet on. Kui keegi arvab, et seal on oluline vahe, siis kes teie arvates teie soodsama (?) fikshinna ja kallima (?) börsihinna vahe kinni maksab? Energiamüüjad on äriettevõtted siiski ja valdavad reeglina rohkem infot kui lõpptarbija.
Viimati muutis bitter, 29 Dets 2021, 17:27, muudetud 1 kord kokku.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.