Õhksoojuspumba automatiseerimine

Kasutaja avatar

AzA
Mode
Postitusi: 1674
Liitunud: 19 Juul 2004, 15:22
Tsikkel: Kawaspa
Asukoht: Pärnu
Tänanud: 435 korda
Tänatud: 127 korda

Re: Õhksoojuspumba automatiseerimine

Lugemata postitus Postitas AzA »

will111 kirjutas: 09 Dets 2021, 11:21
misasi see Õ-V valmidus on, seda muidugi ei oska ette kujutada. minul näiteks on tuumaenergia valmidus, ma olen täiesti valmis seda kasutama, aga keegi ei paku :D

igasuguste elektriradikate, küttekilede ja küttekaablite puhul muidugi on hea lihtne jah nende onoff "tarkade" lülititega, kõik mille saab lihtsalt juhe seina või juhe seinast tööle lülitada, on lihtne. paraku need asjad eriliselt suure kasuteguriga ei tööta jälle...
Õ-V valmiduse all pidasin silmas, et remonti tehes, panin põrandatesse torud, vedasin termostaatide jaoks igasse ruumi kaablid, elektrikilpi kaitsmed, kollektorid jms jura. Seina taha valasin vundamendi enne uuni paigaldamist juba ära.

Nende sonoffide omapära ongi selles, et lülitab mul hetkel kell 3 infrad sisse ja kell ca 7 välja, lihtsalt stabiliseerib augu ahiküttes ära.
Mul on kilbis nad din lati peal, autot soojendan ka ette. Tubade kasutuse järgi on nad ka ära grupitud, muudan aegajalt siin seal kellaaegu.
Eks nende omatarve käsku kuulates midagi on, aga eks ta sõltub, mida lülitada ... mingit üksikut ledi või nelja kuusetuld pole mõtet .... selleks on hämaraandurid.

Nende küttehindade ja tjuunimiste üle võibki jahuma jääda, tegelikult on aga hästi arukas kasvõi laenu võtta, kuut soojustada, eriti olulise osana läbi mõelda vent süsteem - olulisemgi kui mingi küte minu arvates, elektrisüsteem läbi mõelda.
Meie keskmine hetke talv, siuke liga laga 0c ümber, vahel -3, sekka paar nädalat -10 ja mõni päev -20 on sellisel puhul ruudu kütte kulu mõnusa vendiga ehk ilma akende märgumise jms. jamata 1-2€ vahel ruudu kohta kuus täiesti reaalne, eeldusel, et ahju viitsitakse kütta.
Aga mulle meeldib.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Ajaviiteks...”