Kuskohast tuleb jaburalt kõrge elektrihind?

Kasutaja avatar

Madlobster
Toetajaliige
Tsikkel: Honda VFR800, 2008
Tänanud: 486 korda
Tänatud: 585 korda

Re: Kuskohast tuleb jaburalt kõrge elektrihind?

Lugemata postitus Postitas Madlobster »

Erinevad hinnatsoonid on ka maasiseselt näit rootsis. Põhja rootsis odavam (palju hüdrojaamu) lõunas palju kallim. See oleneb kui palju kuskil toodetakse ja kui palju on kaablit see toodang viia kuskile sinna kus puudu on. Meil võib ühine võrk olla, aga kui nii palju läbi ei mahu kui palju nõudlus on siis hind tõusebki.

Nii on mistahes tootega. Paneme kõik oma tule kustu hakatakse uksele koputama, et kle äkki paned tule põlema ma raha ei tahakski (sest jaama ajutine seiskamine on kallim kui tasuta ära andmine)
Nii kaua kuni on ostjaid nii kaua hind tõuseb, kui kuskil keegi hakkab odavamalt pakkuma hakatakse sealt võtma ja hind langeb.
Iseenesest mõistetavalt on monopoolsetel ettevõtetel kartelli oluliselt lihtsam korraldada kui külalaadal sallimüüjatel.

Samas kui nõudlus on suur, siis see tähendab, et meil läheb hästi :) ei maksa nutta. :)
Tsiteerides "klassikuid". "Mitte keegi ei saa mul keelata LS-i tõlgendada nii, nagu mina seda soovin."

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Ajaviiteks...”