Pettusega KTMi müümine: lugu üheksas osas ehk 6000 Eurot kooliraha (CMS-Transport ApS)

Info kaupmeeste ja nende tegemiste kohta, kaupmeeste mootvarustuse pakkumised. Kasutajate avastatud head diilid ja grupiostud.

Moderaator: Moded


Teema algataja
morse
Postitusi: 1378
Liitunud: 13 Veebr 2017, 10:30
Tsikkel: 690 Enduro R, Jawa 634, DR Big
Tänanud: 268 korda
Tänatud: 213 korda

Re: Pettusega KTMi müümine: lugu üheksas osas ehk 6000 Eurot kooliraha (CMS-Transport ApS)

Lugemata postitus Postitas morse »

Ohsa! Birgitte on isegi mahlasem tädi kui meie Linda. Aga ilmselt on Birgitte ja Linda sama seltskonna vaimusünnitused. Lihtsalt mu sõbrale sattus vähe osavam scämmer, kui sulle.



Kasutaja avatar

Mrtn5
Toetajaliige
Postitusi: 163
Liitunud: 11 Sept 2013, 14:24
Tsikkel: 790ADV
Asukoht: Tln
Tänanud: 21 korda
Tänatud: 10 korda

Re: Pettusega KTMi müümine: lugu üheksas osas ehk 6000 Eurot kooliraha (CMS-Transport ApS)

Lugemata postitus Postitas Mrtn5 »

Siia kahtlaste kuulutuste raporteerimine jäi muidugi selle taha, et kuna ise tegelen üli harva, aga ilmselt tegijad käivad palju ja midagi pole teada antud, siis ilmselt see skämm on tavapärane ja seega pole millestki erilisest teada anda.
Minu puhul töötas veel sõelana kindel soov ise kohale minna ja müüja ARKi kohale kupatada, mistõttu need transa variandid ei oleks nagunii läinud, eriti kui käivad sellise jutu juurde, kus lisaks jäi vastuseta mitu küsimust. Loodetavasti kellegile kunagi abiks.


eetarga
Postitusi: 773
Liitunud: 21 Mai 2013, 17:33
Tsikkel: Cagiva GC, Aprilia Tuareg
Asukoht: Viitina
Tänanud: 33 korda
Tänatud: 83 korda
Kontakt:

Re: Pettusega KTMi müümine: lugu üheksas osas ehk 6000 Eurot kooliraha (CMS-Transport ApS)

Lugemata postitus Postitas eetarga »

Ei ole sealt mingi blond Brigitte või Linda Taanist, pead ikka nendega mässama (togi)

female ebony biker.jpg

Enamus pettuvärgid korraldavad nigeerlased (ja nende töökas kogukond Saksast ja Inglismaalt).

Heilige Mutter von der gesegneten Beschleunigung, verlaß' uns jetzt nicht!

will111
Postitusi: 5257
Liitunud: 26 Veebr 2012, 02:54
Tänanud: 44 korda
Tänatud: 380 korda

Re: Pettusega KTMi müümine: lugu üheksas osas ehk 6000 Eurot kooliraha (CMS-Transport ApS)

Lugemata postitus Postitas will111 »

Njaa, kuna protsess ja detailid ilusti kirja pandud siis saab öelda, et eks seal neid suurt kahtlust tekitavaid momente on ikka...no kõvasti rohkem kui üks :) Mis pole nüüd parastamisena öeldud, aga jah pigem siis loodetavasti teised vähemalt saavad vigadest õppida ja targemad olla. Hea, et see stoori ka siia kirja on pandud sest mina näiteks konkreetselt sedatüüpi skeemist vist varem pole kuulnud. Vaeva on nähtud tõesti muljetavaldavalt, aga kui mõelda nüüd teistpidi...et need musta värvi "lindad" teenivad oma tegevusega arvatavasti minimaalselt paarkümmend tonni euri kuus siis, no kes meist ja kuskohas siin eestis nii lihtsa tööga rohkem teenib? :D iga järjekordse "Müügi" puhul ju uuesti ei pea kõike seda vaeva nägema, vaid lihtsalt kopeerid protseduuri. nagu ka näha on siis ilmselt on see skeem edukalt toiminud juba aastaid kui mitte aastakümneid ehk sealt võivad olla tulnud miljonid eurod vanadele puhtaana käteen.

Mis makseid/välismakseid puudutab siis ma olen töötanud kunagi panga "tuuma" ehk kõiki rahade liikumisi toimetava tüki otsas ja sellega seoses tegelenud ka välismaksete rakenduste analüüsi/testimise osaga. Seal on küll reaalseid võimalusi erinevatele maksetele "pidurit panna", teatud piirini ja teatud aja jooksul, millisel juhul võib summa jääda üle "kandumata". Samuti on pankades täiesti olemas andmebaasid teada petistest, rahapesuga seotud tegelastest, terrorismi rahastajatest jne. Aga kui mingid lipud kuskil püsti ei lenda nende tehingute peale (ehk kontod ja konto omanike nimed ei jää filtritesse kinni) siis muidugi pole ka tagantjärgi mingit erilist lootust selles osas. Täpselt enam nüüd kõike ei mäleta aga mingil hetkel siiski clearitakse need välismaksed pankades kahe või mitmepoolselt ära ning summad liiguvad kohalikule kontole, sealt loomulikult siis juba kohe liigub see raha kurikaeladel kuhugi edasi...sel hetkel ei ole enam mitte midagi teha ning mitte midagi tühistada ehk pank sind aidata ei saa. Ehk nagu Mac ütles siis paraku see 6keur on praeguseks ilmselt lõplikult haihtunud ja lootus seda veel kunagi näha on ümmargune null.

Minul oleks kõige suurema häirekella ilmselt käima löönud see kombinatsioon, et - mingi kõrgemas keskeas naisterahvas müüb oma täiskasvanud poja suurt ja kallist tänavalegaalset mootorratast, mille ta on mingil põhjusel andnud kuskile transafirma kätte taanis (mitte saksamaal, kust nad väidetavalt ära tulid ja kus seda ratast siis seni kasutati). Siis ta pakub sulle niigi hea diili juurde lisaks ühtlasi ka täiesti heast tahtest tasuta transporti eestisse ning lõppkokkuvõttes tuleb selle taani eraisiku poolt müüdava mootorratta eest kanda raha kuskile mingisugusele inglismaa pangas asuvale FIRMA kontole. ütleme nii, et siin mõned mõttekohad on kui kogu asi kokku võtta :D sellised otsuses oleks sügavalt mõistlik ENNE raha üle kandmist alati üle arutada ja esitleda koos absoluutselt kõigi detailidega mõnele väga intelligentsele ja elukogenud tuttavale isikule, kelle jaoks seal taga ei ole mitte mingisugust soovi saada hea hinnaga kuskilt mingit head asja. ja eks teine variant ongi see, et kui sul näiteks see 6k on paari nädala teenistus siis lihtsalt võid öelda, et pohhui...saab asja siis saab, ei saa siis tegin 2 nädalat tasuta tööd ja elame edasi. päris nii hästi muidugi elavad vast siiski vähesed


Teema algataja
morse
Postitusi: 1378
Liitunud: 13 Veebr 2017, 10:30
Tsikkel: 690 Enduro R, Jawa 634, DR Big
Tänanud: 268 korda
Tänatud: 213 korda

Re: Pettusega KTMi müümine: lugu üheksas osas ehk 6000 Eurot kooliraha (CMS-Transport ApS)

Lugemata postitus Postitas morse »

Nüüd kui kõik faktid on reas, siis on tõesti täiesti uskumatu lugu, et kuidas on võimalik pettust mitte läbi näha. Ma ei olnud ostu juures ja sain asjast teada hiljem. Aga kui päris aus olla, siis ega ma ei saa 100% väita, kas näiteks mina oleks selle skeemi läbi näinud või mitte… Muidugi see ei olegi enam tähtis.

Ma olen sõbrale tänulik, et ta lubas teemat avalikult lahata. Eile sai mõned feikkuulutused maha võetud. Ametivõimud said natuke infot.

Hulk motoentusiaste on teadlikumad.

Tsikliostja avaldas eile, et tal oli plaan 2 tsiklit osta ja nüüd tuleb vaadata, kuidas ühega hakkama saada. Rahakaotusega on rahu tehtud. Nii et kõik hästi.

Tänud neile, kes teemat avada aitasid!
Tegelikult loodan, et mingit uut ja põrutavat fakti siia ei lisandugi. Kui harrastusteater teadmata linnast kätte saadakse, siis oleks tore sellest kuulda.

Edu!


Hr.Nõel
Postitusi: 1447
Liitunud: 21 Okt 2005, 21:33
Tsikkel: Päris mitu...
Asukoht: Pärnu
Tänatud: 109 korda

Re: Pettusega KTMi müümine: lugu üheksas osas ehk 6000 Eurot kooliraha (CMS-Transport ApS)

Lugemata postitus Postitas Hr.Nõel »

Tunne on selline, et peaks ka miskit kirjutama.
Ei taha aasida ülelastut ega parastada. Ja takkajärgi tarkus on tuumateadus.
Räägin oma kogemustest Saksas käimiste puhul. Aastaid sai seal käidud aeg ajalt ja tsikleid toodud. Kahjuks (või õnneks) pole viimased paar aastat käinud sealpool.
Aga siis kui sai seal aktiivsemalt tsiklite järgi käidud, siis sai üsna palju ka ettemakse tehtud rataste eest. Küll mitte 100% vaid ütlema avanss . Enamasti jäi ülekande summa 500-1000 kanti. Ja ettemaks sai tehtud just seepärast, et pakutav ratas oli atraktiivne, hind sobis ja kõik muu mudru sinna juurde. Ettemaksu ei küsinud iialgi Sakslane. Selle pakkusin alati mina välja kuna tahtsin kindel olla et ratas on ka alles kui ma ca kuu pärast tulen talle järgi. 99% alati asi toimis. Küll aga oli alati Saksalsete imestus suur, et kuskilt kaugelt Ida euroopast (Eesti on tavalise Saksalse jaoks ikka veel metsik Ida) tehakse ülekanne talle. Aga kui raha on paari päevaga tal arvel, siis on alati kõik rahulik olnud. Firmadega ei olnud see nii suur probleem. Aja jooksul tekkisid seal 3-4 sellist firmat kust sai mitmeid kordi rattaid toodud. Nendega kujunes suhtlus 5 pluss. Küll oli juhus kui ratta omanik saatis mulle õe konto numbri... see oli ainud kord kus minu poolt jäi diil katki. Ei meeldinud see võõrale kontole ülekanne.
Kui ma peaks praegu Saksa minema ja uuesti raha üle kandma enne, siiis..... ilmselt ma teeks kindlasti jälle samamoodi . Küll mitte 100% ga lepiks kokku, aga näiteks 20 % ratta maksumusest. Kes kurat tahab reisida rahapatakas taskus. Ja läheks tooks ta siis ära. Kindlasti võib olla kontrolliks rohkem tausta.
Või pöörduks oma vanade diilerite poole ja suhtleks nendega.
Loodan, et minu jutus oli abi neile kes veel sellist asja plaanivad.

Ps.Eks neid ohumärke oli pärisd mitmeid selle teema algataja diili puhul.
Märgiksin 2 kohe mis oleks mul alarmi yyrgama pannud. 1. Omaniku poolt välja pakutud transa. Mina poleks sellega IIALGI nõustunud. Oleks ise järgi läinud või orgunninud ise selle.. 2. Ja kogu see värk kokku- ratas Saksas, omanik Taanis js siis see Britistani konto number. Brrrrrr... selline asi oleks tekitanud minus külmavärinaid kohe.

Tel. +372 viiskuus 2158üksüks & noelamees@gmail.com
Kasutaja avatar

yeekim
Toetajaliige
Postitusi: 6608
Liitunud: 09 Mai 2006, 12:08
Tsikkel: VT1300CX
Asukoht: Head mõtted
Tänanud: 649 korda
Tänatud: 399 korda

Re: Pettusega KTMi müümine: lugu üheksas osas ehk 6000 Eurot kooliraha (CMS-Transport ApS)

Lugemata postitus Postitas yeekim »

Hoi!

Rahast on muidugi kahju aga hea, et sellest kirjutatakse, ehk mõni õpib?
Pakkuge, palju on neid, kes vaikselt sauna taga omaette porisevad ja maailma neavad(ise nad ju süüdi polnud), et oodatud sõiduk Eestisse ei saabunud....

auto24's rääkis üks ausalt, kuda 20K € "Saksa" rändas :?

Saadetud kettaga lauatelefonist!

Kasutaja avatar

Turist
Postitusi: 1200
Liitunud: 06 Mär 2020, 17:09
Tänanud: 82 korda
Tänatud: 171 korda

Re: Pettusega KTMi müümine: lugu üheksas osas ehk 6000 Eurot kooliraha (CMS-Transport ApS)

Lugemata postitus Postitas Turist »

yeekim kirjutas: 17 Nov 2021, 13:23

Pakkuge, palju on neid, kes vaikselt sauna taga omaette porisevad ja maailma neavad(ise nad ju süüdi polnud)...

Ja kui Eesti mees veel väga vihaseks saab, siis (nagu kusagil keegi kirjutas) võib koguni rusikaga vastu seda sauna seina lüüa ja läbi hammaste vaikselt "T-ra" öelda. :D


Teema algataja
morse
Postitusi: 1378
Liitunud: 13 Veebr 2017, 10:30
Tsikkel: 690 Enduro R, Jawa 634, DR Big
Tänanud: 268 korda
Tänatud: 213 korda

Re: Pettusega KTMi müümine: lugu üheksas osas ehk 6000 Eurot kooliraha (CMS-Transport ApS)

Lugemata postitus Postitas morse »

Ma panin ADVRiderisse hoiatuse samal ajal kui siia. Vahepeal on Ungaris üks vend täpselt samale Lindale raha saatnud:
https://advrider.com/f/threads/scam-ale ... t-43334179

Kasutaja avatar

creativ
Postitusi: 1180
Liitunud: 27 Sept 2007, 14:35
Tsikkel: KTM LC8 ADV
Asukoht: tallinn
Tänanud: 10 korda

Re: Pettusega KTMi müümine: lugu üheksas osas ehk 6000 Eurot kooliraha (CMS-Transport ApS)

Lugemata postitus Postitas creativ »

nagu eelnevalt välja toodi, on tegemist miljonibisnisiga ja nii hästi toimiva plaani ja teostuse järgi võib öelda, et tegemist on oma ala proffidega mitte mingite soojalt mandrilt pärit sisserännanutega. asja taga on tõenäoliselt protseduure väga hästi tundvad isikud kes läbi aastate ka ettevaatlike ja haritud inimesi tüssavad. Neil tegelastel peab olema reaalne müügikogemus ja teadmised sellest. Võimalik et müüvad väga erineva valdkonna asju. autod, mootorattad, kallid jalgrattad, veesõidukid jne. sarnase skeemi alusel. aga eriti lollikindel on müüa odavat ja samas atraktiivset nodi kus käibed võivad eriti suured olla. ja petetud ei põe kui jäid ilma 10st eurost. keegi ei hakka elus ka uurima selliseid asju. kindla peale minek

Ära usu hülge möla! Anna aeruga!
____________________

LC8 Adventure
Kasutaja avatar

Macintosh
Maagia ja nõidumine
Postitusi: 7336
Liitunud: 11 Mai 2011, 21:47
Asukoht: Tallinn
Tänanud: 1074 korda
Tänatud: 1046 korda
Kontakt:

Re: Pettusega KTMi müümine: lugu üheksas osas ehk 6000 Eurot kooliraha (CMS-Transport ApS)

Lugemata postitus Postitas Macintosh »

► Näita Spoilerit

Need petturid asuvad suures osas Aafrikas ning see on terve tööstusharu, mis läheb hommikul tööle ja asub oma müügiplaane teostama. Nemad ei näe seda, kui pettust, nende jaoks on see tavaline äri, mille käigus võetakse lollidelt nende raha ära.

🧢 👕 🏍 T-särgid, pusad, mütsid ja kingitused mootorratturile . 🚀🚀 🍀 VAATA LÄHEMALT

marv1
Postitusi: 31
Liitunud: 30 Nov 2017, 17:48
Tänatud: 1 kord

Re: Pettusega KTMi müümine: lugu üheksas osas ehk 6000 Eurot kooliraha (CMS-Transport ApS)

Lugemata postitus Postitas marv1 »

Ka minul on isiklik kogemus peaaegu 2,5k€ kooliraha maksta.

Skeem oli üsna sarnane, isik müüs ratast, väike läbisõit mõistlik hind.

Tagantjärgi ohumärgiks oli see, et müüa ja ratas oli Taanis, transpordifirma aga Poolas. Kõik võltsitud transpordidokumendid ja arved tundusid väga usutavad ning tegingi ülekande ära. Pidurit tõmbas õnnekd LHV pank, kes helistas mulle ütles, et vastuvõtja pank andis neile teada et antud pangakontole on olnud pretensioone ning kas ma olen 100% kindel, et tahan ülekande teostada. Kõne ajal tegin otsuse ülekanne tagasi pöörata.

Loomulikult peale seda müüaga kontakti ei olnud võimalik saada.

Pean ennast väga kaalutlevaks inimeseks ning on hämmastav mida "hea diili" leidmine võib psühholoogiaga teha.

Antud olukorras võib tõesti olla parim abiline pank, kes saab ehk midagigi nõuda/hoiatada.

Kasutaja avatar

Madlobster
Toetajaliige
Postitusi: 3121
Liitunud: 30 Aug 2016, 12:52
Tsikkel: Honda VFR800, 2008
Tänanud: 484 korda
Tänatud: 579 korda

Re: Pettusega KTMi müümine: lugu üheksas osas ehk 6000 Eurot kooliraha (CMS-Transport ApS)

Lugemata postitus Postitas Madlobster »

viis pihku LHV´le
Väga palju selliseid filtreid ei viitsita kasutada, kuigi nimed ja kontod, mille kaudu on antud meile võimalus nöbininade elujärge parandada korduvad üle maailma.
Kontode, mille suhtes tuleb tagasiküsimisi pettuse tõttu blacklisti lisamine, mis neile kontodele ülekannet tehes, kas sinu neti pangas, või siis pangatädi arvutis punast vilgutab ja lisa confirmationit küsib ei tohiks nii väga raske olla.

Tsiteerides "klassikuid". "Mitte keegi ei saa mul keelata LS-i tõlgendada nii, nagu mina seda soovin."

Teema algataja
morse
Postitusi: 1378
Liitunud: 13 Veebr 2017, 10:30
Tsikkel: 690 Enduro R, Jawa 634, DR Big
Tänanud: 268 korda
Tänatud: 213 korda

Re: Pettusega KTMi müümine: lugu üheksas osas ehk 6000 Eurot kooliraha (CMS-Transport ApS)

Lugemata postitus Postitas morse »

Luminor on ka korduvalt välismaksete puhul kinnitust küsinud. Õnneks pole mul pättidega tegu olnud. Et õnneks pangad sellega tegelevad, jah. Ja esialgse loo peategelane tegi ka pangale kõik vajalikud liigutused ära. Ilmselt konkreetne konto inglismaal ei olnud veel punast lippu saanud. Nüüd juba on.


eetarga
Postitusi: 773
Liitunud: 21 Mai 2013, 17:33
Tsikkel: Cagiva GC, Aprilia Tuareg
Asukoht: Viitina
Tänanud: 33 korda
Tänatud: 83 korda
Kontakt:

Re: Pettusega KTMi müümine: lugu üheksas osas ehk 6000 Eurot kooliraha (CMS-Transport ApS)

Lugemata postitus Postitas eetarga »

Tagantjärgi ohumärgiks oli see, et müüa ja ratas oli Taanis,

Tagandjärgi? Iga üks kes tegutseb tõsiselt tsiklivaldkonnast ja ostab ja müüb rattad oskab vist, et Taanist on tsiklite peale suht kõrge luksusmaks ja Taanist ma ei leia kuidagi soodsalt rattad.

Aga ütleme nii, kui jalgpalli-amatöörid mängivad FC Liverpooli vastu jalgpall, ja avavad mängukäigust seda tarkust et pall on ikka kuradi ümargune, siis palun väga. Aga kaotus on siis ikka raudselt tagatud. :mrgreen:

Heilige Mutter von der gesegneten Beschleunigung, verlaß' uns jetzt nicht!

Teema algataja
morse
Postitusi: 1378
Liitunud: 13 Veebr 2017, 10:30
Tsikkel: 690 Enduro R, Jawa 634, DR Big
Tänanud: 268 korda
Tänatud: 213 korda

Re: Pettusega KTMi müümine: lugu üheksas osas ehk 6000 Eurot kooliraha (CMS-Transport ApS)

Lugemata postitus Postitas morse »

@eetarga Ma teadlikult tegin selle teema selliselt, et vältida igasugu rahast ilmajääjate tögamist. Mitte selle pärast, et ma kardan, et näiteks mu sõbra hing nii hell oleks, vaid sellepärast, et inimesed oma lood ausalt ära räägiks.

Lugude avaldamine aitab kaasa tulevikujuhtumite vältimisele.

Tögamine ei aita kaasa lugude jagamisele.

Kasutaja avatar

Madlobster
Toetajaliige
Postitusi: 3121
Liitunud: 30 Aug 2016, 12:52
Tsikkel: Honda VFR800, 2008
Tänanud: 484 korda
Tänatud: 579 korda

Re: Pettusega KTMi müümine: lugu üheksas osas ehk 6000 Eurot kooliraha (CMS-Transport ApS)

Lugemata postitus Postitas Madlobster »

morse kirjutas: 19 Nov 2021, 17:19
Ilmselt konkreetne konto inglismaal ei olnud veel punast lippu saanud. Nüüd juba on.
Tegelikult võiks punase lipu saanud konto küljes olev isikukood ka punase lipu saada elik järgmise konto avades mis tahes pangas on kontol automaagliselt juba punane lipp küljes.
Tegelikult pole nöbininade elu keerulisemaks tegemine kuigi raske, miks see tegevus nii aeglaselt tehakse ei oska kahjuks öelda.
Tsiteerides "klassikuid". "Mitte keegi ei saa mul keelata LS-i tõlgendada nii, nagu mina seda soovin."

eetarga
Postitusi: 773
Liitunud: 21 Mai 2013, 17:33
Tsikkel: Cagiva GC, Aprilia Tuareg
Asukoht: Viitina
Tänanud: 33 korda
Tänatud: 83 korda
Kontakt:

Re: Pettusega KTMi müümine: lugu üheksas osas ehk 6000 Eurot kooliraha (CMS-Transport ApS)

Lugemata postitus Postitas eetarga »

Küsimus ei ole tõgamisest. Mina lihtsalt ei saa aru miks ja kuidas keegi proovib rahvusvahelisest tasest kaugtöö teha kui ta piltlikus õeldes ei tea mängust ja mängureeglidest midagi? Kui ma ostan midagi Võrumaalt - palun väga - ma viin ennast kursis ja võtan nii sularaha kui ka hoiatav sõber kaasa ja siis: "tehtud"; ja ämbrisse ma ei astu.
Kui ma aga ostan interneti teel pildite alusel tehnika - ja oleme aus - 95 % näitavad piltid nii kui nii mitte midagi või ostja ei näe kuidagi neid probleemid piltide peale - ja siis ma kannan selle peale ka raha välismaale (pluss meldiv moosijutt) - mis ma siis pean ootama? Eriti kui ahneks ja ? kui kõrge ninaga (sry - kasutasin Saksa keelsed sõnad?) pean ma olema, kui ma arvan, et just mina saan seda ahvatlev pakkumine enda peale - ja kõik kohalikud välismaalt magavad seda maha?

Me saame siin tuhat scammide näidised välja tuua - aga mina vedan kihla, et neegritekampa ja nende arvuti- ja kujundusvõime on meist ikka kiirem ja neid mõtlevad uued skeemid kiiremini välja kui me suudame nendest vanadest jagu saada.

Siin aitab ainult kaine mõistus - ja oskused teatud valdkonnast. Muud mitte.

N.B.
ja oskused teatud valdkonnast.
pluss "töövahendid",

= nagu eraisikute krediitivõimete kontroll (müüjate puhul), näiteks läbi Saksa "SCHUFA" või Creditreform" andmebaasid... sellised taustakontrollid aitvad ka, kui tekkivad küsimused, kas müüja on ikka o.k. ja aus (ja üldse olemas :ner: )
Viimati muutis eetarga, 20 Nov 2021, 19:07, muudetud 1 kord kokku.
Heilige Mutter von der gesegneten Beschleunigung, verlaß' uns jetzt nicht!
Kasutaja avatar

Macintosh
Maagia ja nõidumine
Postitusi: 7336
Liitunud: 11 Mai 2011, 21:47
Asukoht: Tallinn
Tänanud: 1074 korda
Tänatud: 1046 korda
Kontakt:

Re: Pettusega KTMi müümine: lugu üheksas osas ehk 6000 Eurot kooliraha (CMS-Transport ApS)

Lugemata postitus Postitas Macintosh »

Kuna kaasmootorratturid ikka aeg-ajalt satuvad olukorda, kus raha läheb kaotsi ja kaupa polegi (vt. esimest postitust ) siis otsustasin kommuuniliiklmetele väikese juhendi teha. Loodetvasti tuleb otsingust välja ja aitab kedagi tulevikus.
Kontrollimise osas on domeeniostingu tööriistad abiks ka veebilehtede äratundmiseks, mis liiga hea hinnaga kaupa müüvad. Ärg alahinnake skämmereid, ka paarsada Eurot on hea päevateenistus.

Kuidas ära tunda pettust netist tsikli ostsmisel.

1. Tsikkel on natuke (või natuke rohkem) alla turuhinna arvestades läbisõitu, vanust ja varustust.
2. Müüja on silmapaistvat abivalmis kauge maa tagant kontakteeruva osjta suhtes
3. Tsikkel pole otseselt müüja valduses või kasutada, müüb abikaasa/poja/sõbra tsiklit.
4. Müüja ja tsikkel asuvad erinevas geograafilises asukohas
5. Sul pole enne ostu võimalik tsiklit üle vaadata
6. Pärast tsikli müüki saad sa selle tagasi anda, kui see sulle ei sobi
5. Tsikkel tarnitakse sulle kolmanda isiku poolt (transpordifima)
6. Transport toimub müüja kulul
6. 100% ettemaks (deposiidiga kolmandale isikule)
7. Kui skeemis osaleb ükskõik milline ettevõtte siis tal on tõeliselt korralik kodulehekülg
8. Müüja soovib läbipaistvuse ja selguse huvides dokumentide vahetust
9. Enamus suhtlusest käib telefoni teel
10. Raha kantakse kuhugi mujale, mõnda teise riiki
11. Arvel toodud ettevõtte nimi ei kattu 1:1 avalikes andmebaasides leiduvaga
12. E-postiga saadetud dokumentide kvaliteet on silmapaistvalt hea

Kokkuvõtlikult on nii, et kui punktid 1-4 on olemas siis on garanteeritult pettus. Selliseid skeeme punutakse üle maailma ja neil on kõigil sarnased tunnused, erinevused vaid detailides. palun silmas pidada, et ülalolev skeem võib üksikute punktide osas varieeruda aga punktid 1, 3, 4, 5, 6 on alati olemas.

Mida kontrollida:
1. Veebileht
- võta lahti https://whois.domaintools.com/ ja sisesta sinna domeeninimi ntx. https://whois.domaintools.com/getsite.com
Vaata, kui vana see domeen on, tavaliselt paar kuud vana. Aastaid tegutsenud ettevõttel on aastaid vana domeen.
- Otsi infot selle ettevõtte kohta avalikest allikatest ja veendu, et see info mis veebilehel kirjas on vastab sellele, mis registrites toodud on. Võta registris olev e-mail ja telefon ning kontakteeru nendel, vaata, kas saad sama info, kas nad on päriselt olemas, kas nad teevad päriselt seda, mis lehel kirjas on? Ära usalda ühtegi numbrit ega aadressi, mille müüja sulle annab või mille saad müüja allikatest.
- Juba paar aasta aktiivselt tegutsenud ettevõtte kohta peab tulema netist palju erinevat infot. Kui ettevõttel puudub digitaalne jalajälg siis see on enam, kui kahtlane.
- Võta lehelt About Us osast mõni isleoomulik lause ja kasuta fraasiotsingut. Vaata, mis välja tuleb. Sama fraasiga ei tohiks samasugust lehte tulla.
Mina tegin näitek sellise otsingu: https://v.gd/QlSfwO
Pane tähelele, et Google ütleb sulle "In order to show you the most relevant results, we have omitted some entries very similar to the 1 already displayed. If you like, you can repeat the search with the omitted results included." Ja sina tahad näha kõiki tulemusi.
Minu tulemus nägi välja midagi sellist.
image.png
2. Dokumentid (ilmselt JPG kujul).
- Vaata, kas isiku dokumentides toodud nimi ja sõiduki dokumentides toodud nimi ikka on sama? Ilmselt on, sest kui fototöötluse oskused on pisut üle algaja omade siis on see lihtsalt tehtav. Seega, see ei tähenda vähimatki.
- Kontrolli, kas passis toodud tsikkel on ikka sama mida müükase. https://en.vindecoder.pl/VBKLET401GM792106. Kontrollisid? Tore. Nüüd unusta see ära, sest sa ei tea, mismooodi see dokument täpselt välja näeb. 99% tõenäosusega näed sa elus seda esimest korda.
- Kui dokumentide visuaalne kvaliteet on väga hea siis see on enam, kui kahtlane. Pea meeles, et tavaline kodanik teeb kodus pildi oma nutitelefoniga mite lauaskänneriga. Viimased on haruldus.
- Võta dokumendipidi fail metadata lugejaga lahti ja vaata, millise programmiga on need dokumendid tehtud ja mis kuupäeval.
Tööriist mida sa otsid on: exif reader. Neid on netis hunnikus, võta mõni ja ava pilt sellega.
Min kasutasin: http://exif.regex.info/

Otsi üles "Creator Tool" ja kui see on midagi muud, kui telefoni nimi siis seda on väga suure tõenäosusega töödeldud, kui seal on Adobe Photoshop, siis seda on raudselt töödeldud. Edasise võid vahele jätta aga kui siiski tahad siis järgnevana vaata, kas Create Date, Metadata Date ja Modify Date on täpselt sama. Kui ei ole, siis seda on raudselt töödeldud.

3. Kontrolli kuulutuses leiduvaid pilte.
Kõige vähem usaldusväärne ja keerulisem teha aga kontrollida tasub.
https://www.duplichecker.com/reverse-image-search.php
Lae alla mõni pilt kuulutuselt ja sisesta see otsimootorisse. Peaksid saama sama kuulutuse samast kohast ja ligikaudu samas ajas. Või üldse mitte. Kui pilte hakkab tulema erinevatest allikatest ja aegadest siis on pettus. Sama käib kodulehel leiduvate piltide kohta, nii leiad kiirelt sama pettuse erivnevad lehed

Kuna suur osa minu igapäevasest tööst on kasutajakogemus ja teenusdisain siis ma saan aru, kuidas isegi kogenud inimesed selle pettuse võrku langevad: see on hästi disainitud. Korralik müügiprotsess, mille eesmärk on ABC (aways-be-closing). Seega ma otsustasin professionaalsest kretinismist tingituna vaadata, kuidas see sama asi näeb sorteerituna tabelis. Kaaludes käitumislike tõenäosusi. Kolm veergu: väga tavaline, vahel juhtub, ebatavaline. Enamus JAH märkeid peab olema esimeses veerus, sest inimkäitumine on sarnastes oludes on sarnane ja ettearvatav. Seega, vähemalt 2/3 esimeses veerus, 1/4 teises ja veel vähem viimases veerus.

Minu tabel tuli selline.
🧢 👕 🏍 T-särgid, pusad, mütsid ja kingitused mootorratturile . 🚀🚀 🍀 VAATA LÄHEMALT
Kasutaja avatar

Nozzu
Postitusi: 881
Liitunud: 30 Mai 2008, 20:52
Tsikkel: Ducati Monster / Kawasaki KLR
Asukoht: Pärnu
Tänanud: 400 korda
Tänatud: 57 korda
Kontakt:

Re: Pettusega KTMi müümine: lugu üheksas osas ehk 6000 Eurot kooliraha (CMS-Transport ApS)

Lugemata postitus Postitas Nozzu »

Maci viimane postitus võiks ostu-müügi teemas sticky olla.
Juhend kuidas vähendada võimalust, et sulle müts pähe tõmmatakse.

Tunduvalt kasulikum kui eetarga: "lollid, ärge ostke"
Minu seiklused rattal liikuvas pildis: www.youtube.com/@nozzzz
Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige
Postitusi: 7185
Liitunud: 29 Jaan 2011, 11:52
Tsikkel: Yamaha TDM 850
Asukoht: Harjumaa, Saue vald
Tänanud: 1853 korda
Tänatud: 511 korda

Re: Pettusega KTMi müümine: lugu üheksas osas ehk 6000 Eurot kooliraha (CMS-Transport ApS)

Lugemata postitus Postitas urmas66 »

Nozzu kirjutas: 19 Nov 2021, 19:36
Maci viimane postitus võiks ostu-müügi teemas sticky olla.
Juhend kuidas vähendada võimalust, et sulle müts pähe tõmmatakse.

Tunduvalt kasulikum kui eetarga: "lollid, ärge ostke"
Ma pigem kaldun tehnika ehk auto või tsikli või muu taolise ostu korral sellisel juhul eetarga poole. No ok, saad selle ratta isegi kätte ja ostja ei kao peale müüki ära ning ratas on korrlike dokudega, millega saada selle siin arvele võtta jne. Kuid väljast kena ratas on risu, mida sa ei osanud kuidagi oodata. Mine ja hage nüüd võõral maal müüjat ja proovi talt raha kätte saada mingi suurema remondi eest.
Milleks endale sellist masohismi tekitada? Tahan osta, leian aja ja sõidan kohale. Ostan ratta ära ja organiseerin transa või sõidan sellega ise koju. Kui selleks võimeline pole, siis tellin teenuse a´la eetraga, Hr.Nõel või kellegi teise sarnast teenust osutava kohaliku käest ja nii on tõenäosus saada see, mida osta soovin, peaagu 100%-i lähedane. Kasutatud tehnika ostul jääb väike risk varjatud vigade kohta alati õhku. Müüja ei tea sellest ja sinu agent ei saa seda ka teada, kui ratast algosadeks kohapeal ei võta.
Kõik muud lahendused isegi e-bay või mõne muu garantiid pakkuva kaudu on ikkagi kahtlased lahendused ja võiks ära unustada.
Ehk ära mine otsima soodsat lahendust netist, sest see soodus on üldjuhul sinu pügamiseks välja mõeldud.
Ma ise ei oleks isegu nõus oma autot või ratast nii müüma ja miks peaks mõni sakslane olema :shock: :wack:
Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
Kasutaja avatar

Macintosh
Maagia ja nõidumine
Postitusi: 7336
Liitunud: 11 Mai 2011, 21:47
Asukoht: Tallinn
Tänanud: 1074 korda
Tänatud: 1046 korda
Kontakt:

Re: Pettusega KTMi müümine: lugu üheksas osas ehk 6000 Eurot kooliraha (CMS-Transport ApS)

Lugemata postitus Postitas Macintosh »

Jah, @urmas66, sul on õigus, et mõistlik on lasta tegeleda kellelgi, kes ise kohale läheb, kohalikku keelt valdab ja aru saab, mis toimub. Selles pole vaidlust. Minu juhend on neile, kes kõik ise tahavad teha. Parem tsikkel kodus, kui päris tühjad pihud. Siis oled vähemalt midagi saanud.
🧢 👕 🏍 T-särgid, pusad, mütsid ja kingitused mootorratturile . 🚀🚀 🍀 VAATA LÄHEMALT
Kasutaja avatar

indumen
Postitusi: 1061
Liitunud: 01 Apr 2008, 09:23
Tsikkel: Yamaha MT-10, 2017
Asukoht: Tallinn / Imavere
Tänanud: 22 korda
Tänatud: 41 korda
Kontakt:

Re: Pettusega KTMi müümine: lugu üheksas osas ehk 6000 Eurot kooliraha (CMS-Transport ApS)

Lugemata postitus Postitas indumen »

Pole küll otseselt rattaga seonduv, aga viimasel ajal isiklik kogemus ühe teistlaadi kallima kauba müügiga, ütleks et tõesti inglismaal on scammeritel mingi pesa tekkinud. Korduvalt otsivad kontakti. Esimese ostjaga mängisin kaasa kuni väidetavalt saatis mulle raha juba maksekinnitusega "muidutuntud_briti_pank@gmail.com" poolt, aga et raha kätte saada peaks neile edastama kauba saatmise kohta tracking numbri (mille teatavasti saab siis kui kaup juba ära saadetud ) seda raha poleks never näinud oma kontol :)

Mõned kirjavahetuse hiljem lõppes asi sellega et mina skämmisin teda juba väidetavalt (togi) (lol)

Jutt on neil päris ilus, aga ohu märke viskab üles õnneks Eesti mõistes. Eeldavad et lollid idaserva koopaelanikud ei tea kuidas pangad töötavad ja mõningale vaheküsimusele jäetakse sujuvalt vastamata.

6k kooliraha võib päris mõru olla, aga õppetund elu lõpuni :bsmile: info jagamine igati teretulnud. Eriti sellisel online shoppingu kuldsel ajastul nagu praegu.
98% of the teenage population does or has tried smoking pot. If you're one of the 2% put this in your signature

kontakt nr. +372 52 58 244
Kasutaja avatar

bitter
Postitusi: 2011
Liitunud: 03 Juun 2008, 00:00
Tsikkel: EXC400
Tänanud: 104 korda
Tänatud: 96 korda
Kontakt:

Re: Pettusega KTMi müümine: lugu üheksas osas ehk 6000 Eurot kooliraha (CMS-Transport ApS)

Lugemata postitus Postitas bitter »

indumen kirjutas: 22 Nov 2021, 16:58
et raha kätte saada peaks neile edastama kauba saatmise kohta tracking numbri (mille teatavasti saab siis kui kaup juba ära saadetud ) seda raha poleks never näinud oma kontol :)
Üldiselt tekib jälgimisnr ikka jupp maad varem juba - siis kui saatja sisestab teenusepakkuja infosüsteemi andmed (saaja, saatja, kaup jne).
Kasutaja avatar

kiilas
Toetajaliige
Postitusi: 528
Liitunud: 31 Juul 2021, 19:12
Tsikkel: R 1250 GS Adventure
Asukoht: Rapla
Tänanud: 53 korda
Tänatud: 82 korda

Re: Pettusega KTMi müümine: lugu üheksas osas ehk 6000 Eurot kooliraha (CMS-Transport ApS)

Lugemata postitus Postitas kiilas »

bitter kirjutas: 24 Nov 2021, 21:48
indumen kirjutas: 22 Nov 2021, 16:58
et raha kätte saada peaks neile edastama kauba saatmise kohta tracking numbri (mille teatavasti saab siis kui kaup juba ära saadetud ) seda raha poleks never näinud oma kontol :)
Üldiselt tekib jälgimisnr ikka jupp maad varem juba - siis kui saatja sisestab teenusepakkuja infosüsteemi andmed (saaja, saatja, kaup jne).
Selle pärast tulebki saata alati tähitult(maksikiri), pakki muud moodi ei saagi.
Mul kunagi telefone müües oli juhus kus Ebays mingi vend sügeles E71 peale ja 3-4 päeva pidas kirjavahetust ja, et tahab vennale kinki teha ja vaja saata teise riiki(Vietnam), kas saadan? Muidugi saadan kui raha käes. Tegigi läbi Paypali diili ära ja nii kui tracking numbri sai andis protesti paypali sisse, et tema pole ostu sooritanud ja et keegi tema kontot kuritarvitanud jne., Paypal pani kohe mu kontole käpa peale kui "arrested". Ma selle peale läksin postkontorisse ja tegin paki tagasikutsumiseavalduse ja saatsin Paypalile kogu kirjavahetuse kus näha kuupäevad, paki saatmise kinnituseks kviitungi ja seletuse mida asjast arvan. Sel ajal püsis Ebay login aktiivne 24h, selleks, et 3 päeva mulle kirjutada pidi uuesti sinna sisse logima ja reeglites kirjas, et kasutaja ise vastutab oma paroolide salajas hoidmise eest.
Võitlus lõppes nii, et nädala pärast lasi Paypal mu konto vabaks ja sain oma raha kätte ja juba unustatud teemana ülla ülla umbes kuu aja pärast jõudis ka tagasikutsutud pakk(vene transiitsiltidega) minuni tagasi. Seega jäi huijar ilma nii 240£ kui ka telefonist.

Samuti on Okidoki huijareid täis, seal samuti telosid müües mingi Nigeerlane tahab telefoni ja, et maksab Paypaliga jne. Tulebki "Paypali" teatis, et raha kantud, aga vabastatakse peale trackingu sisestamist. Ilmselge tünn, kuna Paypal ei hoia never ülekantavat raha nii kinni, et sa seda ei näe. Mängisin asjaga kaasa ja saatsin siis trackingu saamiseks mõne sendi eest nigeerlasele tähitud kirjaga pildi, pilt all pool, ja nagu arvata on, siis jäi kõik vaikseks peale trackingu saatmist. :ner:
image.png
image.png (153.65 KiB) Vaadatud 2525 korda
Kasutaja avatar

eimoR
Postitusi: 54
Liitunud: 19 Mär 2012, 23:32
Tsikkel: GSX1400
Tänanud: 54 korda
Tänatud: 4 korda

Re: Pettusega KTMi müümine: lugu üheksas osas ehk 6000 Eurot kooliraha (CMS-Transport ApS)

Lugemata postitus Postitas eimoR »

Tiba OT ja huumorit, aga natuke läheb teemasse kaa.

On küll vana video juba, aga


Kui kellelgi viitismist ja aega, siis tasubki vastu huiata neid, lihtsalt nende aja kulutamise mõttes.
Kasutaja avatar

kiilas
Toetajaliige
Postitusi: 528
Liitunud: 31 Juul 2021, 19:12
Tsikkel: R 1250 GS Adventure
Asukoht: Rapla
Tänanud: 53 korda
Tänatud: 82 korda

Re: Pettusega KTMi müümine: lugu üheksas osas ehk 6000 Eurot kooliraha (CMS-Transport ApS)

Lugemata postitus Postitas kiilas »

Üks mees lasi vastu huijates nigeerlasel Harry Pottery käsitsi ümber kirjutada :wack: https://419eater.com/html/cyril_ifey.htm

Seal 419eater lehel on üldse palju inffi nende kohta, samuti passi näidiseid mida inimestele saadetakse, näod samad nimed erinevad jne.
Kasutaja avatar

indumen
Postitusi: 1061
Liitunud: 01 Apr 2008, 09:23
Tsikkel: Yamaha MT-10, 2017
Asukoht: Tallinn / Imavere
Tänanud: 22 korda
Tänatud: 41 korda
Kontakt:

Re: Pettusega KTMi müümine: lugu üheksas osas ehk 6000 Eurot kooliraha (CMS-Transport ApS)

Lugemata postitus Postitas indumen »

bitter kirjutas: 24 Nov 2021, 21:48
indumen kirjutas: 22 Nov 2021, 16:58
et raha kätte saada peaks neile edastama kauba saatmise kohta tracking numbri (mille teatavasti saab siis kui kaup juba ära saadetud ) seda raha poleks never näinud oma kontol :)
Üldiselt tekib jälgimisnr ikka jupp maad varem juba - siis kui saatja sisestab teenusepakkuja infosüsteemi andmed (saaja, saatja, kaup jne).
true numbri saab varem küll, aga eks sealt oleks järgmine vastus tulnud umbmääraste tingimustega, eelkõige sellest gmail.com süsteemis paikneva panga poolt :wack: ostja facebooki kontol oli eriti kena neiu kaks pilti (user profiili aadressis aga ilus aafrika kodaniku põlisnimi ja asukohaga washington,kaupa oli inglismaale vaja härra Nigeli aadressile (w) härra Nigel nimelt on https://www.facebook.com/oluwafunmilayo.ajayi.5602 Smith Cassandra :bsmile:
98% of the teenage population does or has tried smoking pot. If you're one of the 2% put this in your signature

kontakt nr. +372 52 58 244

LauriT
Postitusi: 37
Liitunud: 09 Veebr 2016, 11:30
Tänanud: 8 korda
Tänatud: 8 korda

Re: Pettusega KTMi müümine: lugu üheksas osas ehk 6000 Eurot kooliraha (CMS-Transport ApS)

Lugemata postitus Postitas LauriT »

Hehe, oleks pidanud 5.osani jõudmise eest veel 10 tuhhi preemiaks lubama (lol)
Kasutaja avatar

M.T.
Postitusi: 2425
Liitunud: 23 Aug 2011, 17:12
Tsikkel: -
Tänanud: 156 korda
Tänatud: 332 korda

Re: Pettusega KTMi müümine: lugu üheksas osas ehk 6000 Eurot kooliraha (CMS-Transport ApS)

Lugemata postitus Postitas M.T. »

Mul hetkel soovib 1 klient osta asja. Letihind tootel 599.- ja mul müügis -10% alega ehk 539.- Nüüd pakub, et on nõus lisama +50 eur küsitud hinnale, et kindlasti talle broneeriks. Miks osta eraisikult 10.- soodsamalt, kui sama asja saaks poest? :roll:
Raha lubatakse saata DPD Expressiga ning kui mul raha käes, siis saadab kulleri paki järgi. Aga kui saadab tühja ümbriku või Monopoli raha, siis klatime mismoodi. Peaks diiliga kaasa minema ja ümbriku avama kulleri juuresolekul?
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Kaupmehed, kaubandus & ühisostud”