Lithium-ion aku


will111
Postitusi: 5263
Liitunud: 26 Veebr 2012, 02:54
Tänanud: 44 korda
Tänatud: 382 korda

Re: Lithium-ion aku

Lugemata postitus Postitas will111 »

just. ilmselt on see konkreetne mingi mudelauto või jumal teab mille aku originaalis. igatahes mingi mudeli suurusega aparaat.
mahtuvus oli vist 5.5ah, pinget see eest on päris palju. täis laetuna peaks olema lausa 16v ja starterit tõmbab sellise hooga peale värsket laadimist, et hirm tuleb peale. muidugi eks seal ole ka pingelang ning reaalselt käivitamise ajal jääb see pinge siiski vast kuskil 13-15v vahele. lisaks käib mul selle aku pealt rattal nö. "säde" ja elektroonika. ehk teisisõnu tsiklil endal laadimist ega mingit voolu genereerimist ei ole - see ei ole ühendatud. laen akut eraldi ja vaid vajadusel, välise spetsiaalse li akude laadijaga.

aga, olgu öeldud, et tegu on krossirattaga, millega sõidan vaid soojemal ajal ja tihedamal ajal mõned korrad kuus paari tunni kaupa. nii tuleb ka käivitamisi aastas kokku ilmselt alla saja. siiski minu jaoks on siiani olnud igati meeldiv üllatus, et aku on vajanud laadimist keskmiselt vaid korra hooaja jooksul.
aku enese sees ei ole mingit tarkust (võibolla mingi temp sensor parimal juhul). tühjaks laadimise kaitse on isetekkeline. kui see akupakk mul nö. piisavalt tühjaks saab, siis tsikkel lihtsalt enam ei lähe käima (ktm special) - kuigi starter käib endiselt ringi - ning seetõttu pole mingit põhjust proovidagi seda akut kunagi liiga tühjaks pumbata. tänase kogemuse juures ma kuulen juba vähem kui sekundiga kõrva järgi ära kui starter ei keera mootorit piisavalt kiiresti, et oleks lootust käima saada.
anyway - rõhutan, et minu lahendus on EKSPERIMENTAALNE! ma ei propageeri, et keegi seda tingimata järgi teeks...ja kindlasti, mitte mingil juhul ei soovita konkreetselt sellist lahendust ühelegi tänavarattale.

umbes mingi selline pakk on minul https://hobbyking.com/en_us/turnigy-rap ... _analytics

kui tahad midagi sarnast teha tänavarattale ja koos laadimisega siis ainuke mõistlik variant on kasutada näiteks taolist pakki:
https://hobbyking.com/en_us/zippy-compa ... _analytics

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta remont, tehnika, elekter ...”