Rumalad või segased küsimused jms


oil
Postitusi: 774
Liitunud: 15 Apr 2014, 09:39
Tänanud: 24 korda
Tänatud: 75 korda

Re: Rumalad või segased küsimused jms

Lugemata postitus Postitas oil »

Turist kirjutas: 28 Okt 2021, 17:58

Kas autol võib asulas halva nähtavuse korral lisaks lähituledele kasutada ka udutulesid ka sel hetkel kui vastu tuleb teisi sõidukeid?
Eesmised udutuled võivad põleda sõidu ajal koos esituledega udust või sajust põhjustatud halva nähtavuse korral. Justkui keelatud ei ole? Kas nende udutulede arv on ka kuidagi piiratud? :roll:

Tuleks meeles pidada, et udutuled valgustavad vaid vahetult auto ees olevat ala, millest on 0 kasu mistahes ohu tekkimisel. Nimelt ei jää aega pidurdamisele või põikamisele mõtlemisekski, kui takistus ilmneb udutulede valgustatuse alas.

Udutulede kasutamine teeb tõestatult sõitmise ohtlikumaks, kuna autoesine on liialt valgustatud ning silmad ei suuda 40-50 m kaugusest pimedusest seetõttu piisavalt hästi objekte eristada. Parim, mis saavutatakse, on eeskätt vihmamärjal teel vastutulijate pimestamine, kuna vesiselt asfaldilt peegeldub valgus veel iseäranis hästi.

Udutulesid kasutan ise auklikul metsateel, siis on just vajalik näha nina ees olevat auku või kändu ning kiirus selline jooksutempos.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Ajaviiteks...”