Moto-GPS mobiiltelefoni baasil

Kasutaja avatar

Antskala
Postitusi: 54
Liitunud: 06 Sept 2004, 09:51
Tsikkel: 790AdvR
Asukoht: Tallinn
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 4 korda

Re: Moto-GPS mobiiltelefoni baasil

Lugemata postitus Postitas Antskala »

Lisan siia vestlusesse omad mõtted. Mul on lenksul pea kogu aeg nii telefon kui Zumo XT.
Suures plaanis on kaks põhjust miks ikkagi võtsin Garmini lisaks:

  1. Sõidu ajal opereerimine - mul on küll nutikindad aga ei suuda mina sõidu ajal telefonis sisestada uut sihtpunkti või otsida teele jäävaid tanklaid. Tegelikult ei suuda ka seismise ajal selle nutikindaga telefoni väga osavalt opereerida :) Garminil kindaga opereerimine oluliselt lihtsam ja näiteks XT-l on võimalus ekraani servas kogu aeg kuvada järgmist teele jäävat tanklat, söögikohta või muud huvipunkti.
  2. Vihmas sõitmine - telefon võtab igat ekraanile langevat vihmapiiska kui puudutust ja see tähendab korralikku "elu" ekraanil :) (kogemus Samsung S8 ja S20-ga). Üldjuhul vihmaga lülitan telefonil ekraani välja.

Waze eelis on kindlasti partrullide asukohad. Kuigi ka see on riigiti väga erinev, mõnes riigis mõni üksik ainult märgitud ja teises jällegi pea 100%. See küll on aasta-aastalt paranenud. Lisaks usaldan waze'i navigeermisel just linnadest läbisõidul ja linnades üldisemalt, et saaks ummikutest mööda.

Kaartidest rääkides, siis euroopas teedel sõites ei ole ilmselt suurt vahet. Kõik töötavad ja kõik teevad vahel naljakaid otsuseid. Uued teed tulevad Garminiline loomulikult hiljem kui online kaartidele. Hakkama saab kõigiga.
Eestis orienteerumiste kruusaklassi radadel pole Waze'ga midagi teha, gmaps on natuke parem. Garmini Regio kaart katab ära umbes 90%. Ja parim on ikkagi Oryxmaps rakendus maaameti kaardiga. Maaameti kaart pole navigeeritav, aga saad vähemalt aru kus oled :)

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Sõidu- ja lisavarustus”