I think I got cheated at Motodepoo

Kasutaja avatar

MOTODEPOO
Kaupmees
Tänatud: 46 korda
Kontakt:

Re: I think I got cheated at Motodepoo

Lugemata postitus Postitas MOTODEPOO »

Tõesti ei tahtnud seda teemat edasi arendada, kuna see arvatavasti teatud osapoolte jaoks ainult õli tulle valab, aga kuna tundub, et kõik ootavad meie nägemust asjast, siis siin see on. Agu Sihvka annab aru :

Hr. Mohammad tõi ratta hooldusesse. Nagu ma aru sain, siis ta uuris, mida aastase hoolduse juures tehakse, talle vastati, et peale õlivahetuse suuremaid töid tehas ette ei näe. Teise aasta hooldus, kui läbisõit on väike, ei näe tõesti suuremaid töid ette peale õlivahetuse ja sõlmede kontrolli ja vajadusel reguleerimise. Kliendile vastu tulles suheldi temaga inglise keeles, mitte riigikeeles, seega läks arvatavasti tõlkes midagi mõlema osapoole jaoks kaduma. Ja kuna lisaküsimusi ei tekkinud, arvas tööde vastuvõtja, et kõik on selge. Meie viga nr 1

Töö valmis, tuli Hr. Mohammad rattale järele ja maksis arve kell 17:06 õhtul. Kaks tundi hiljem, kell 19:17 samal õhtul saatis Hr. Mohammad e-maili nii meile, kui ka tehase EU peakontorisse, kus ta avaldas muret võimaliku vea pärast töötundide arvestuses, kuna tema GPS tracker näitas aktiivseks ajaks, millal ratast liigutati, 56 minutit. Samuti avaldas muret, et ta oli helistanud ja lubati tagasi helistada, kuid seda ei tehtud. Kirja lõpetas ta lausega : "I'll wait for 24 hours for your reply, failing which I'll go ahead and contact the press and share it on social media."

Järgmine päev kui tööde vastuvõtja tehniku käest seda asja uuris, selgus et tegu oli tõesti meiepoolse veaga, kuna 1,5 ühiku asemel läks arvele 2,5 ühikut, tehniku näpukas programmi sisestamisel. Meie viga nr 2.
Vastasime e-mailitsi Hr. Mohammadile sama päev kell 11:29, kus tunnistasime oma eksimust, palusime vabandust ning pakkusime järgmist hooldust tasuta. Seda jälle inglise keeles. Viga nr 3.

Samuti uuris klient, miks eelmine kord kasseeriti samasuguse töö eest suurem summa (tegu oli esmahooldusega). Vastusele, et see oli tehase poolt ettenähtud, avaldas ta arvamust, et me ei suuda teda selles veenda.

Kuna klient soovis siiski enammakstud raha tagasi, pakkusime, et ta tuleks kohale ja tagastame enammakstud summa, eeldades, et siis saame ka asja pikemalt lahti seletada. Klient teavitas, et tal ei ole aega ja soovib pangaülekannet. Teostasime pangaülekandega tagasimakse 1 ühiku ulatuses, st 39,00 eur koos km.

Peale pangaülekande laekumist saatis Hr. Mohammad järgmise e-maili (koopia, nagu ikka, ka tehase EU peakorterisse), kus ta avaldas arvamust, et me teeme temaga nalja, kuna lubasime järgmise hoolduse tasuta teha.

Peale seda sain ma telefonikõne, kus inglise keelt rääkiv isik, kes ennast ei tutvustanud, küsis kas ma räägin inglise keelt. Vastasin, et pisut ja küsimata, kas on ka sobiv aeg vestlemiseks, hakkas järjest eskaleeruvas toonis ja kiiruses väljendama muret kuidas teda on petetud, kuidas ta ostis meilt 10 000 eurot maksva ratta ja eeldab saada ka vastavat klienditeenindust ja miks meie teda petame (vaatasin pärast järele, sest 10K uue Z650 Ninja eest tundub tõesti petmisena, aga õnneks maksis ta selle eest siiski 7100 koos kmga). Samuti viitas ta et tema GPS tracker näitas ratta liigutamiseks kulunud aega 56 minutit, mille peale ma avaldasin arvamust, et ma ei tea mis teema on ja mis tema tracker näitab ja kuidas ta on kindel et, et seda ratast näiteks ei hooldatud kahe mehe poolt - lihtsalt et avardada maailmavaadet ja panna mõtlema, et asjad ei pruugi olla alati sellised, nagu need paistavad. Sellepeale kuulsin järjekordselt, et me oleme petised ja see sellega ei piirdu. Avaldasin arvamust, et me ei petnud teda vaid tegu oli eksitusega, aga tegu oli suht ühepoolse dialoogiga ja kindla veendumusega et me oleme täielikud petturid, kes pahatahlikult ja teadlikult on kasseerinud tema raha. Kuna tõesti oli veidi halb situatsioon pikema telefonikõne pidamiseks ja mulle helistatakse reeglina siis, kui on vaja probleem lahendada, püüdsin aru saada mida ta soovib ning et tõlkes järjekordselt midagi kaduma ei läheks, küsisin võimalikult lihtsas ja rahvusvaheliselt arusaadavas lausestuses (pean tunnistama, et veidi närviliselt juba, kuna tõesti oli ebasobiv aeg kuulamiseks), palju ta kompensatsiooni soovib saada, et lõpetada see kirjade edasi-tagasi saatmine kõikidele - back mailing. Sellepeale kodanik Mohammad muutus millegipärast eriti elavaks, öeldes, et siiamaani oli ta väga viisakas, aga nüüd on asi isiklik ning lubas ühendust võtta oma advokaadi, tarbijakaitse ja meediaga - võibolla olid mingid instantsid veel, ei saanud enam hästi aru. Sellepeale arvasin, et on aeg teda viisakalt tänada ja kõne lõpetada.

Peale seda kõnet kandsime tunni jooksul igaksjuhuks ka veel poole tunni eest tehtud tööraha (19,50 kmga) tagasi, et antud teema lõplikult lõpetada, sest klient on kuningas ja me võime küll kõike muud olla, aga teadliku pettusega me ei tegele. Seega maksis klient 1 tunni eest - kuigi reaalselt meie arvestuse järgi kulus antud hoolduse peale 1,5 h, aga kuna see teema oli kohe alguses väga viltu ja kuna Hr. Mohammed oli vääramatult kindel, et me oleme teda teadlikult röövinud, siis ma ei näinud mõtet seda rohkem arutada, vaid tulin tema soovile vastu maksta tema taksomeetri alusel.

Ongi kõik.

Kui keegi teab head tehnilise taibuga inglise filoloogi, kes on ka psühooloogias tugev ning kõrge pingetaluvusega ja avalike suhete spetsialist, siis meil on tööd pakkuda.

Mine “Mootorratastest üldiselt”