O/V : Oma Dual-Sporti ei leia ma üles
-
Teema algataja - Postitusi: 930
- Tsikkel: Honda CRF300L
- Tänanud: 435 korda
- Tänatud: 79 korda
- Kontakt:
Re: O/V : Oma Dual-Sporti ei leia ma üles
Nonii, läinud aastal ei õnnestundki oma dual-sporti leida. Duca jäi müümata ja jääbki.
Panin hoopis raha kõrvale. Nüüd on eelarve 1500 euri. Palju pole aga midagi ikka. Nii, et otsingud jätkuvad. Ideaalis tahaks enne lume saabumist rattad alla saada.
Vahepeal olin jõudnud selgusele, et rattaks peab saama DR650. Selline kuldne kesktee maantee ja mudaratta vahel.
Üheks peamiseks argumendiks oli, et seda on toodetud juba üheksakümnendatest. Mis tähendab suurt järelturgu igast põnevale lisavarustusele ja suuremas koguses knowhowd. Youtube on täis videosid kuidsas DRi modifitseerida ja parandada.
Aga ma ei teadnud, et see kõik kehtib 96+ aasta DRide kohta. Noid aga on pea võimatu hankida (no ikka loodan veel)
Kui aga 96 aasta DRi ei õnnestu hankida siis...noh, siis äkki ei peagi olema ilmtingimata DR see mu ratas vaid võib olla ka midagi muud.
Mis see ekvivalent olla võiks? Niipalju kui ma googeldanud olen, siis ega peale DRi ei ole olemaski sellist ratast mis mõningate modifikatsioondiega sobiks ühtviisis hästi nii pikemaks touringuks kui metsas müttamiseks.
Kõige lähem ehk mu esialgne valik - KLR. Sedagi on toodetud päris pikalt. Küll aga jah, samuti vist mitte siinmail väga levinud. Ja oma olemuselt rohkem maanteeratta poole kaldus. No aga ma ikkagi ostaks kõhklematult, kui pakutaks ja eelarvesse mahuks.
Aga nagu kasutaja morse soovitas, ega enne ei tea, kui pole rattaid läbi proovinud.
Ja vot, homme 04.09 ongi plaanis minna Tallinnasse ühte 93. aasta KLX 650 vaatama ja proovima. Mis jällegi, on DRist rohkem metsa ja muda poole kreenis. Võib-olla rohkem kui mulle meeldiks. Ehk ma usun, et mu off-road vajadused ja võimekused katab see igati ära. Aga kuidas sellega maanteel oleks - ilmselt suht ebamugav.
Aga oskab keegi äkki omast kogemusest midagi selle ratta kohta öelda?
Võiks isegi teha nii, et kui on midagi väga negatiivset öelda, siis pigem privaatselt. Sest isegi kui mina seda ratast ei osta, siis keegi ikkagi ostaks ja pole mõtet müüja diili ära rikkuda.
EDIT: Natuke totralt tunnen kah ennast, et kuidas ma 93 aasta DRist siis nagu loobun aga sama aasta KLX oleks nagu OK. Aga mõtlesin enda jaoks sellise selgituse, et noh, DRi see aastakäik oli alles selline katseeksemplar, mis varsti kõrvale heideti KLX aga oli valmsi produkt. No ma ei tea, palju see pädeb.
Samas jah KLX 650e vsit ainult kolm-neli aastat toodetigi ja siis pandi liinid kinni. Nii et neid aftermarket juppe ja varuosi on ilmsetl veel vähem kui vanematel DRidel.
EDIT2: Ja-jah, morse ütles ka seda, et ma peaks internetist natuke eemale hoidma ja rahulikumalt võtma. Mis on kah õige, sest oma tekste lugedes saan ise kah aru, et olen end üle ja kinni mõelnud
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.