Kuidas kontrollida siduri libisemist ja muid nüansse ratta ostul.
Re: Kuidas kontrollida siduri libisemist ja muid nüansse ratta ostul.
Neid kuluosade hindu kellegi isikliku arvamuse või kogemuse pealt ei ole mõtet üldiselt mitte kunagi vaadata ega hinnata! Ma olen näinud tervet portsu vendi kes räägivad, et neil läheb tsikli õlivahetus ka suurusjärk 200e. Kui küsida, et kas valad sinna sisse 10 liitrit kulda siis natuke pikema jutu peale selgub, et õli ostetakse mingi 25euri liiter kraami (selleks, et töristada tsikliga viru ringile ja tagasi enamasti), igaks juhuks 5 liitri kaupa (kuigi sisse läheb 3) ning filter leitakse ka kuskilt super heast poest umbes 25ka eest. Puudujääv summa ümardatakse otsa või makstakse mõnele teenindusele/sõbrale vahetuse eest ning ongi valmis 200
Normaalne inimene teeks samal rattal õlivahetuse ära 50ga. Kusjuures VÄGAGI viisaka õliga! Ja umbestäpselt sama jutt käib kõigi muude asjade ning hindade kohta ning selgubki tõsiasi, et kellegi teise käest tsikli omamise või hooldamise hindu uurida või kuulata on täiesti mõttetu. Hea näide ka siinsamas üleval - kahvliõli 40 eurot??? hmm, tegelen amordihooldusega ning seega ostan ning kasutan selliseid vedelikke päris tihedalt ning pean end hindadega keskmisest võllist paremini kursis olevaks. Igati korralike õlide liitrihind jääb siiski laias laastus kuskil 10e kanti ning tavaliselt läheb kahe jala sisse kokku just umbestäpselt liiter õli.
Ühesõnaga, raha kulub nagunii aga mõnel mehel võib see kogus rahulikult olla 3-4x suurem täpselt sama tulemuse juures. Ja see on ka üks põhjus miks ülehinnatud "just vahetasin kõik asjad ära" tsikleid tihtipeale pole mõtet ostma minna. Tore on, et sa (väidetavalt) just vahetasid kõik asjad tonni eest ära ja nüüd tahad selle summa ostjalt tagasi saada, aga äkki ma oleksin needsamad asjad vahetanud 300ga? "just" seejuures tähendab nagunii ikka tuhat või paartuhat tagasi ning ühtegi kulutusi tõendavat dokumenti ju tavaliselt kellelgi näidata ei ole
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.