Tähelepanek õnnetustest mootorratastega

Kasutaja avatar

Teema algataja
reinuvader
Tänatud: 27 korda

Re: Tähelepanek õnnetustest mootorratastega

Lugemata postitus Postitas reinuvader »

Hei!
Ma ei arvanudki, et "moded" minu tagasihoidlikust arvamuse avaldamisest kohe uue teema tegid...tänud kui see kellelegi ka korda läheb!
Natuke arendaks teemat edasi või oma mõtet(sellega ei pea nõustuma...aga omast kogemusest, päris vale see arutlus ka vast ei ole), et teema alustuses ratta valik algajale või ratta suurus-võimsus: kuna ise sõidan 80% motokrossi ja 20% tänavarattaga siis arvamus sellelt põhjalt. Vb on nii mõnedki märganud, et organiseerin üle Eesti treeningpäevi harrastajatele motokrossis siis treeneriteks on olnud alati selle ala tipud ning olen pannud nö kõrvataha teadmisi-juhtnööre nendelt ja kuna ise juhendan vaikselt ka laste motokrossi ringi siis...üks isa hel mulle hiljuti küsimusega, et..." mul on 13a poiss, suurt kasvu ja tahaks väga krossi sõitma hakata, et kas osta talle KTM 525 või 450 pill, et noh siis on ikka TÕMMET KA"!!!!???? Lapsevanemad: kui te tahate, et teie laps ennast kohe-varsti ära lõhuks siis jah-palun, ostke...aga mina mõtlen nii ja muide see kehtib ka täiskasvanute suhtes, kes teeks esimesi ringe põllul...jah suurel rattal on võimu ja potensiaali igas elemendis ja raja lõigus...kuid kui see mõtestada nii, et suuresti see võimas ratas sõidab sõitjaga...mitte sõitja ei sõida rattaga st suure ratta potensiaali kasutab algaja ära vaid u 20%...ülejäänud sõidab nii-sama kaasa ja eales ei keerata seda suurt ratast nö "peeneks". Tegelikult on ju nii, et 350/450cm3 võistlusratast ehk selle ratta võimsust kasutavad lõpuni ära Eestis vaid 10-15 tippu...aga vastupidi kui anda suurele enamusele kätte 125cm3 võistlusratas...siis selle väikese ratta täiesti viimseni iga käigugua piirajasse sõitjaid...on suht sama vahekord ehk vähesed suudavad seda lõpuni talitseda aga kõik tahavad suurte ratastega sõita. Minu enda näide...olin aastaid 125cm3 stardipuu taga suurte rataste vastu...ainukesena ja nt u 40 ratast stardis ja mina olin parematel aegadel 6-10 kohal !

Siit väidan, et algajal on lihtsam-ohutum õppida kergema rattaga kõik sõiduvõtted-ratta tunnetus selgeks ja alles siis proovida suurt-rasket ratast. Mina oma kesiste kogemustega...nt üle 600cm3 tänavaratast ja üle 250cm3 krossiratast ei puutu.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”