Rumalad või segased küsimused jms

will111
Tänanud: 47 korda
Tänatud: 396 korda

Re: Rumalad või segased küsimused jms

Lugemata postitus Postitas will111 »

ranel, ma ei üritanud tegelikult midagi tõestada vaid eelkõige näidata, et kes natukenegi soovib ja viitsib end ise harida siis konkreetsed numbrid reaalsest elust ei ole üldse keeruline kunst omale silme ette saada. selleks ei pea isegi tingimata minusugune riistvara fanaatik olema, kes mingil perioodil vist suure osa päevadest ladus masinaid kokku, jooksutas lõputult erinevaid kiirusteste, konfis ja sättis ning jooksutas uuesti. klokkis ja modis ning jooksutas aga muudkui uuesti. aga lühidalt kokku võttes test/võrdlus illustreerib kahte asja

1) mängu KIIRUST ehk fps ei mõjuta kõvaketta tüüp. end of discussion. mitte, et see oleks kunagi reaalselt discussion olnud aga no mõnede jaoks on ju vaja tähed taevast alla tuua, et elu tõsiasjad kohale jõuaks. ei pea sind silmas, eeldatavasti sa said sellest varemgi aru kuid nagu ise näed siis mitte kõik ei ole nii teadlikud
2) et laadimisaegade erinevus on just selline nagu kõik sealt ise näha võivad. mina ei väida, et vahe on väike või et vahe on suur. personal taste. mõne inimese jaoks on näiteks 10 sekundit pikk aeg, mõne jaoks et "ah mis juhtus midagi v?" nähtu taustal saab vabalt väita soovi korral mõlemat sest näiteid on täiesti märkamatust vahest kuni 6x ja rohkem suurusjärku. aga miks sa nii veendunult ikka ja endiselt arvad nagu ma oleksin mingisugune tulihingeline ssd kiiruse "eitaja"? kuskohas ma kasvõi sellele vihjanud olen, et ssd'l ei ole mitte mingisugust kiiruse eelist ühelgi juhul? minu isiklikku erapooletest selles küsimuses peaks üsna kenasti illustreerima ka fakt, et sellest ajast kui ssd'd laiatarbesse tulid, olen ma seda/neid ka alati kasutanud. Ka hilisematel aegadel kui ssd oli juba üsna tavaline nähtus ja sinna tõesti mahtus ka midagi peale op installima siis olen praktiseerinud suht kõikvõimalikke variante, muuhulgas teatud mängude ssd'le installimist. eks see on tore jah, aga isegi mitte kõik soovitud mängud pole minul kunagu vaid ssd peale ära mahtunud, rääkimata siis muust datast. ja ma ei ole ega pole kunagi olnud kasutaja, kellel on masinasse topitud aktiivselt korraga rohkem kui 5-6 mängu. miskipärast eeldan, et tüüpilised ps4 kasutajad tahavad neid sinna hea meelega installida vähemalt mitukümmend korraga. ja kui veel arvestada juurde, et tänapäeval ei ole mängukonsool enam kaugeltki mingi põlatud huinjaa kuskil laua all, millega nikerdab ainult ja ainult teismeline perepoeg siis võib eeldada, et näiteks ühe 4 liikmelise pere peale soovitakse seadmes hoida minimaalselt ikka 50 mängu samaaegselt.

kui see antud video midagi tõestama pidi minu eelneva jutu poolelt siis küll kindlasti seda, et täpselt nii nagu ma ütlesin - täpselt nii ka on (ülla-ülla jah...) ning neid teste on tehtud tuhandeid. muuhulgas olen ma neid ise teinud. mõnikord mõjutab kettatüüp aegu rohkem ja mõnikord vähem. mõnikord on erinevus mainimist väärt (kui langeb kokku konkreetse mängu üldine pikk laadimisaeg + ssd suht suur eelis hdd ees konkreetse mängu puhul) ja mõnikord on erinevus nii väike, et isegi kui mõni tegelane üritab sellest kõva argumenti välja pigistada siis no ikka suht raske on õigustada mingi 3 sekundi võitmist ühe mängu käivituse kohta. aga loomulikult, kes väga tahab saab isegi seda rauda taguda hommikust õhtuni välja.
muide tuues lihtsalt ühe asjakohase ja tänapäevase näite andmemahust siis selline asi nagu raw 4k footage võib võtta isegi suurusjärgus 200gb/min. igasuguste gopro'de ja sedatüüpi asjade seest tulev compressed 4k@60p peaks vist mälu järgi olema umbes suurusjärgus 100gb/tund, mis pole ka just teab mis väike andmemaht. endiselt tundub täiesti ulmeline ja out of this world omale ette kujutada, et a'la 1tb andmemahtu ikka täiesti päriselt ka võib täis saada?

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Ajaviiteks...”