Rumalad või segased küsimused jms
Re: Rumalad või segased küsimused jms
mõtlesin just eelmist posti ära saates, et huvitav kas ma peaksin ekstra täpsustama, et ma EI RÄÄGI 4 terast kui optimaalseimast suurusest mitte SSD puhul, vaid loomulikullt ikka ja ainult HDD puhul. Jutt oli juba isegi kirjas aga kustutasin selle ära sest see tundus ikkagi kuidagi nii iseenesest mõistetav. Paistab, et siiski ei olnud?!?
Otseloomulikult ei ole 4 tera optimaalseim suurus SSD puhul bang for buck. Kuigi no sedasama ma tegelikult juba mainisin ka oma eelmises postis, võibolla tõesti, et mitte nii puust ja punaseks stiilis. Aga palun loe ikka minu juttu mõttega ja ürita aru saada, et sellest ma ju põhimõtteliselt koguaeg rääkinud olengi. Ma hakkan samas juba vaikselt kahtlema, kas kõik asjaosalised siin ikkagi saavad üldse hästi aru, et tegu on kahe täiesti lõpuni erineva tehnoloogiaga, et mõlemal on üsna selged omad plussid ja miinused ja et väga tihti kasutatakse üleüldse mõlemat korraga, justnimelt selle eesmärgiga, et liita mõlema tehnoloogia plusse kokku. SSD ja HDD hinnad on erinevad sama mahu kohta! Ja sellest tulenevalt, kes arvab end vajavat rohkem kiirust ja vähem mahtu, see valib SSD. Kes vajab rohkem mahtu ja arvab või ka teab, et talle see SSD kiirus konkreetsel juhul midagi erilist juurde ei anna, see valib HDD. Its that simple. Aga miskipärast on vaja selle üle siin lehekülgede kaupa vaielda.
Ja 4tb ei ole ka HDD puhul mitte minimaalne (mida ma pole kuskil öeldnud) vaid OPTIMAALNE suurus. Optimaalne antud juhul tähendab seda, et ta on kõiki asju arvesse võttes minimaalne, mida tasub osta. Mitte minimaalne, mida saab osta. Osta on võimalik loomulikult ka väiksemaid kõvakettaid (hdd). Võid vabalt ka 1 terase võtta. Laias laastus maksab see 2x vähem kui 4 terane...ja annab sulle 4x vähem mahtu. Lisaks on väiksem reeglina ka reaalse elu kasutuses mõningal määral aeglasem. Kumb siis on optimaalsem, kas osta 35e eest 1 terane ketas või 80 eest 4 terane, mis on ka pisut kiirem?
Kõik riistvara spetsid, kes kunagi on elanud, ütlevad selle vastuse nagu ühest suust ja une pealt. Aga loomulikult lõpuni mustvalget olukorda pole kunagi olemas. Kui kellegi jaoks on hetkel kõige tähtsam säästa see 40 eurot ja ta on ühtlasi kindel, et 4 korda rohkem salvestusmahtu pole tal kohe kindlasti mitte kunagi vaja...siis võib tõesti öelda, et tema jaoks on optimaalsem osta 1 terane. Naljakas olukord tekib muidugi siis kui nüüd näiteks aasta hiljem hakkab see tera ikka täis saama ja põikpäine terane mees läheb ostab teise samasuguse juurde Kulutatud on sama summa, käima pandud topeltkettad, mis teevad rohkem müra, kulutavad rohkem energiat aga annavad ikkagi lõpuks 2x väiksema mahu..
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.