Rumalad või segased küsimused jms
-
- Tsikkel: Husqvarna 701 "Endu"
- Tänanud: 13 korda
- Tänatud: 71 korda
Re: Rumalad või segased küsimused jms
will111 kirjutas: ↑13 Aug 2021, 02:13Spoiler
ranel...ma ei tea, eks võta kuidas võtad. kui arvad, et ainuke põhjus omada mahtu on arvutimängude jaoks siis arva peale. kuigi noh, kui nii ongi siis miks see ei võiks piisav ja hea põhjus olla, ei saa nagu hästi aru? mina tänasel päeval mängin arvutimänge ikka näiteks ÜLIharva. pole enam niiväga aega seda teha ja samas pole ka sisuliselt midagi mängida nagunii. vahel mingi asja ikka installin küll ära aga enamasti esimene poole tunniga pettun sisus. ei ütleks, et mul seepärast nüüd kettaruumi niiväga oluliselt vähem vaja läheks. mõnel teisel muidugi võibolla läheks jah. arvutimängude suurused oli toodud olukorda ilmestava näitena + see küsimus siin ju algselt seoses mängudega üldse jutuks tuligi?!
mis kõvakettaid ja ruumi puudutab siis eks see on muidugi ka juba igivana baasteadmine, et alati kui uut/järgmist ketast ostad siis tasub seda teha ikkagi põlvkonnapõhiselt. mida see sisuliselt tähendab on väga lihtne. illustratiivne näide (numbrid ei pruugi olla absoluuttõsi, peast võtan..) on sellline - a'la aastal 2000 tasus osta vb 4gb ketas, aastal 2002 30gb, aastal 2008 500gb, 2015 2tb jne. Põhjus on ülilihtne, kettad arenevad ajas edasi nagu iga muu arvutijulla. Koos kiiruse ning muu arenguga ilmselgelt suurendatakse ka pidevalt nende mahtu. See on muuhulgas ka OTSESES seoses kiiruse tõusuga. Lisaks sellele lihtsalt alati on olnud mingi optimaalseima hinna/gb(tb) suhe. See kehtib ilmselgelt mitte ainult HDD vaid ka SDD kohta. Miks peaks keegi ostma näiteks 2x vähem mahtu (ja tihtipeale ka kokkuvõttes aeglasema ketta) kui hinnavahe on ehk vaid 1.5 kordne? Pealegi pole kettad läbi riistvara arengu ajaloo nagunii prakt kunagi olnud mingi kallis komponent. Seni kuni sa ei osta ühe põlvkonna kõige suuremat ketast, selle tootja kõigekõigemast mudeliseeriast.
ma olin täielikult ja jäägitult pühendunud tippklassi lauaarvutite koostamisele, confimisele, installimisele ja müügile ning järelhooldusele umbes aastatel 2000-2012. koostasin nö. masinaid väga nõudlikule klientuurile või väga spetsiifiliste vajadustega klientidele. minu koostatud masinad olid eesti kiireimad per spec päris pikka aega. Muidugi kaugeltki mitte alati polnud just kettaruum mingi põhiprioriteet aga ma ei mäleta küll vist sisuliselt ühtki korda kui oleks olnud mingit põhjust või vajadust lisada muidu väga korralikku, kallisse ja kiiresse masinasse "kökats" ketas...mille jaoks? et säästa näiteks 30000 kroonise või 1500-2000eurot maksva masina juures 30eurot? Põhjendusega, et no mul/sul ei ole seda terabaiti nagunii ilmselt vaja?Teil tsiklimeestel, kes te siin sõidate keskmiselt ilmselt kuskil 70-100kw ratastega, enamusel pole seda võimsust samuti mitte kunagi elus vaja. Miks te siis sellised tsiklid omale ostsite?
sina võid multimeediat striimida, striimi palju tahad aga kui sa tuled mulle ajama sellist pada, et see on 100% ainuke viis ja võimalus tänapäeval multimeediat tarbida siis palun...siin ei ole midagi kommenteerida. juba ainuüksi ainult minu isiklik kogu materjali on enamasti suurem ja mahukam kui paljude striimimis "kanalite" oma...nii on selgunud ja see on fakt, oli esialgu minu endagi jaoks pisut üllatav. enam väga ei üllata. sisu kvaliteedi poolelt pole nagunii midagi üldse mõtet võrdlema hakatagi.
Ja selle jutu pealt soovitad sa HDD-d osta PS4 sisse? Ise ka aru saad, kui loll jutt see on? Praegu sa abi asemel teed kahju, ärgitamaks ostma kõige-kõigemat suurt HDD-d, mis suure tõenäosusega üldse ei sobigi PS4-le.
Selle asja nimi on law of diminishing returns. PS4 sisse ei ole mingi valemiga mõtet osta suuremat kui 2TB SSD ketast. Piisab ka ühest terast. Tegelikult tuleks selgeks teha, mis versioon PS4 see on. Kui on uuem, siis saab tavalise USB3 välise SSD otsa pista, jääb vana ketas sisse ja saab ka lisamahu, kuhu uusi mänge salvestada.

Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.