Trans Euro Trail - TET

Kasutaja avatar

Admiral Vint
Toetajaliige
Postitusi: 178
Liitunud: 25 Veebr 2018, 22:14
Tänanud: 33 korda
Tänatud: 30 korda

Re: Trans Euro Trail - TET

Lugemata postitus Postitas Admiral Vint »

Esmaspäeval läksin Kohila alt Loonest kesk-eesti TETi sõitma. Plaanitud oli kuni Soontaga RMK platsini sõita, seal ööbida ja siis järgmine päev kesk-eesti osa lõpuni sõita ja sealt edasi Pärnu poole. Plaani esimene pool sai edukalt täidetud. Kesk-Eesti rada on väga mõnusalt sõidetav (Männiku ja Tõdva gaasitrassi olin juba varem ära sõitnud), ning edasine on juba mõnus kulgemine. Õisu all jätsin ca paarikilomeetrise mudalõigu vahele, sest ei olnud tahtmist peale 4 sõidutundi ja viimase pulgaga kütusenäidikuga muda puurima hakata. Metsa vahel keerutamised nii seal Kurgja all kui ka raja lõpupoole väike-emajõe mõlemal kaldal ja võrtsu all olid meeldivad vaheldused kruusalõikudele.

Elu esimesed palgiületused sai ka tehtud võrtsu all, taaskord meeldiv üllatus ja vaheldus niisama keerutamisele. Soontaga RMK plats oli asjalik ja järgmine päev sõitsin sealt edasi Kesk-Eesti raja lõpuni Tõllistes. Sealt edasi keerasin lenksu Pärnu poole (Eelnevalt olin Tallinnast Pärnuni TETi raja ära sõitnud ja lootsin ringi kokku traageldada, kuid hiljemalt Karksi-Nuias sai seekord mott otsa ja tegin läbi Viljandi transiidi kodu poole.

Valgjärv ja selle ümbert läinud rada üllatas positiivselt. Vaheldusrikkad tõusud-laskumised ja üleüldse need lõuna-eesti kruusateed olid päris ägedad sõita. Kohe peale Valgjärgve see väike paun seal Läti piiri ääres jäi vahele, sest Osmand järsku ei suutnud mind enam positsioneerida ja oma silmaga ei leidnud neid kitsaid radasid seal metsavahel üles. Aga noh, las olla.. ega ta ilmselt ei oleks väga muudest metsaradadest erinenud.

Sõiduvarustuse koha pealt: Nexx x.wed kiiver koos krossiprillidega, Leatt airfit kaitsmesärk ja krossisärk seal peal ning RST adventure püksid ja Sidi Adventure 2 saapad oli täiesti okei kombo selle kuumusega sõitmiseks, sõites palav ei hakanud, külm ka mitte.

Edasi kuni Karksi-Nuiani oli "same old" aga meeldiv oli sõita. Kiitused rajameistritele :bsmile: :bsmile:

2013 Honda CBR500RA -> 2014 Honda CBR650FA -> 2019 Triumph Scrambler 1200XC | Honda CRF300 Rally -> 2018 BMW R1200GS -> 2022 BMW R1250GS Adventure

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Motomatkamine”