Kuhu 2021 hooajal matkatakse
-
- Tsikkel: Yamaha Super Tenere XT1200 ZE
- Tänanud: 27 korda
- Tänatud: 20 korda
Re: Kuhu 2021 hooajal matkatakse
nii, nüüd siis Horvaatiast tagasi. Kogu reisi peale küsiti pcr testi või vaktsineerimistõendit ainult korra, Horvaatiasse sisenemisel. Lisaks veel Austria piiril peeti nii sinna sõites kui tagasi tulles kinni ja küsiti, kuhu minek. Kuuldes, et transiit, lasti kohe minema.
Horvaatia ise on muidugi tõeline tsiklimeeste märg unistus. Kui just ei lähe tasulisele kiirteele, siis on garanteeritud kurve ja ilusaid vaateid lausa lõpmatuseni.
Mul juhtus veel selline seik, et võtsin Horvaatiasse sisenedes ühele kohalikule BMW 1000XR sappa ja järgmise valgusfoori juures leppisime kokku, et veab mind paarsada kilti mu sihtmärgi poole, ta teab kurve ja kiiruskaameraid ja muud sellist. Sellest muidugi tuli mu elu kiireim kurvisõit, pole elus varem sellist hullu pannud. HIljem jõime tüübiga ühes mere äärses postkaardi linnakeses (Makarska) väikese kohvi ja vennastusime. Selgus, et mehele kuulub restoran Kapela (nii Google kui ka Garmin teadsid seda kohta), mis asub põhjast lõunasse kulgeva mere äärse tee peal ja on tuntud väga hea lambaprae järgi. Tagasisõidul läksingi sealt läbi ja tõsi mis tõsi, toit oli ülimaitsev. Ja värske toormaterjal ootas oma kurba saatust resto taga aedikus ... Antonio on siis see omanik ja olles ise kõva tsiklimees, kuulutas kõik Eesti motomatkajad soojalt teretulnuks. Mainides, et olete Eestist ja minu sõbrad, lubas tagada austuväärse teeninduse.
All pildil Antonio oma restorani ees.
Kui resto juures olevast teeristist sõita mere poole, siis satute üle väikese silla imeilusale väikesele saarele ja selle otsas olevasse külakesse, mis nagu kõik muud mereäärsed kauniskohad pakub fantastilisi vaateid ja mõnusaid kohvikuid.
Lisaks soovitan soojalt mereäärset teed Zadarist Riekani või vastupidi. Suhteliselt väike liiklus ja meeletult kurve.
Ah jaa, kui lähete Poolast Tsehhi suunas, siis Lodzi ja Katowice vahel on kiirtee peal mingi 100 + km lõik teetöid, kus kiirus piiratud 50-60 peale ja ühtegi bensujaama ka ei ole, nii et kui vahepeal peaks paak tühjaks saama, siis, nagu öeldakse, bad luck... Lisaks veel keskmise kiiruse kiiruskaamerad.
Ootangi pingsalt trahviteateid
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.