Turist T200 Urmas66
-
Teema algataja - Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha TDM 850
- Tänanud: 1992 korda
- Tänatud: 585 korda
Re: Turist T200 Urmas66
Täna sai pea terve päev lammutatud ja raami peale jäi veel keskmine plekist osa ning mootor. Rattad on ka veel all. Enne lammutamist proovisin murutraktori akuga, et mis teeb. Nii huvitav kui see ka pole,siis starter vedas ringi ja isegi väga reipalt. Sädet polnud, aga ei hakanud viga otsima, sest paagis oli ka veel 30+a vana bens,mis oli natuke tummiseks läinud. Umbes nagu piduriõli oli. Paak oli selle eest nii seest kui väljast, praktiliselt roostevaba. Seest oli täiesti puhas, aga väljaspool mõned täpid olid. Ilmselt olid need veneaegsed akud ikka paras saast, sest sellise reipusega pole minu mäletamist mööda see mootor kunagi ringi käinud. Mäletan,et kasutati kahte 6V akut. Kui muud polnud, siis tuli Jawa aku võtta ja klemmid ümber joota, sest muidu ei mahtunud kapoti alla ära. Meeldivaks üllatuseks töötasid ka kõik tuled ja isegi suunad.
Enamus polte olid eelmise remondi ajast ehk siis 83-84 talvest ja kruvid olid kõik tavalised lapiku kruvikaga keeramiseks,kuid kõik poldid-kruvid tulid lahti ja ühtegi ei keeranud pooleks. Tore oli ka see, et nii suuna, kui tulede ümberlülituse lülitid olid täiesti puhtad seestpoolt ja ainult kaan oli väljast roostes.
Ostetud mootori genekas, mis on nagu tutikas.
Rariteetene leid kapoti alt. Pump,mis vooliku august õli lisades hakkas ka kohe tööle
Apteek oli juba enne minu käes,aga see kahjuks muud sodi täis,mitte rehviparanduse asju. Kuid ka see oli rattaga koos ostes.
Tundub,et isa on veel enne seisma jätmist uue relee peale pannud. Kaane kruvi oli nn värviga plommitud ehk näppimatta.
Läbisõidust märk maha.
Ostetud mootori küljest võetud karbuss sai puhastatud ja uuesti kokku pandud. Minu omal täpselt sama karbuss ehk saab varuks jätta.
Amortidega läks vist sitasti. Igaljuhul ukrainlase jutt 3cm pikematest ei pea paika. Teglikult on mingi 6cm kanti pikemad. Mul polnud kohe kuskilt mõõta kui ta helistas ja nii ma lubasin need talt ära osta,kui kohale toob. 74€ vist olid kokku või oli paar 74€. Tööjuures arvutis kirjas ka, aga ega sellest kergem hakka. Teoreetiliselt saab ka kinnitused natuke ümber teha, kuid seda ise ei oska ja ootan, et sõber tuleb vaatab üle,kuidas ja kas üldse saab.
Paak on õnneks ok ja vaja sellest pruunikast plögast ainult puhtaks pesta
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.