Motoaku laetus

morse
Tsikkel: 690 Enduro R, Jawa 634, DR Big
Tänanud: 291 korda
Tänatud: 233 korda

Re: Motoaku laetus

Lugemata postitus Postitas morse »

See sõltub nii hullult kogu kompotist. Ennekõige sellest, mis olukorras on laadismissüteem ja aku.

Kui kõik on korras (aku värske, masin käivitub kergelt ja laadimine normis), siis minu hinnangul on piltlikult öeldes nii, et keegi ei jõua seda ratast nii palju ära käivitada, et aku tühjaks saaks. Võtame näiteks enduurokad, mis metsas puurivad. Tihti on pausid, lisaks sureb ratas mõnikord välja jmt. Mootor ise on suur ühepütane, mida on pigem raske käivitada. Kõige selle juures tuleb meil üliharva ette seda, et kellelgi aku tühjaks saaks. Tegelikult ei tulegi ette. Mingil korral oli kellelgi tutikas Exide lihtsalt otsad andunud, siis poisid tegid lehtvõtmetest silla tsiklilt tsiklile ja "jumpstartisid" käima selle pilli.
:bsmile:

Teisisõnu. Minu kogemuses tekivad sellised küsimused:
A pikalt ja tihti paiksena seisva tsikli puhul, miskorral oleks lahenduseks lihtsalt üks pooletunnine sõit teha või lihtsalt akut vahepeal laadijaga aidata.
B pekkis aku puhul - miskorral tuleks uus aku osta
C pekkis laadimise või käivitumise puhul - miskorral tuleks ratas korda teha

Aga kui mu targutamisest mööda vaadata, siis eelkõnelejatega olena nõus ja Will'i vastus on rohkem küsijale suunatud, kui mu jutt siin.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta remont, tehnika, elekter ...”