Krossika ost 15aastasele

morse
Tsikkel: 690 Enduro R, Jawa 634, DR Big
Tänanud: 291 korda
Tänatud: 233 korda

Re: Krossika ost 15aastasele

Lugemata postitus Postitas morse »

Kirjelduse järgi oleks teemaalgatajale idekas just mingi “trail bike”, mitte krossikas. Kusjuures minu KTM125EGS, mis on sisuliselt SX aga rahulikuma moega (ehk pigem trail bike mitte MX), ei tahtnud kunagi moto poolelt mingit seadistamist. Käis suvel ja talvel sama düüsiga.

Selles hinnaklassis ei saa ilmselt väga valiv olla - kui on pakkuda korralik nelar, siis muidugi! Aga ma kindlasti ei välistaks 2T mootorit. Kusjuures 2T puhul on ju selline eelis, et kui ongi vaja näiteks kolbi vahetada, siis see on odav ja lihtne ühe õhtu töö (oma 125sel tegin seda raami vahel).

Kahjuks nagu siin juba mitu arvamust läbi käinud on, siis need trail pillid on kallid. Sõber ostis suvel 250cc Yamaha WR250Ri. Super ratas sellisteks sõitudeks nagu siin kirjeldatakse. Kahjuks 3X kallim, kui eelarve ette näeb.

Sellegi poolest. On ju olemas Yamaha TW ja Suzuki DR ja Kawasaki KLX ja Honda CRF
Neid on enamasti 250se nelarina saada ja kuna nad on Dual-Sport, mitte MX rattad, siis on nad väga rahuliku käiguga ja võrdlemisi vastupidavad. Muidugi ma nimetasin nüüd street legal masinaid, mis on numbri ja ämrbiga ning selle võrra kohe kallimad! Samas tulede olemasolu on suur pluss.

See ka, et MX rattad teevad tavaliselt rohkem lärmi. Et kusagile kalale sõites võib rohkem tähelepanu äratada.

Kui selliseid Dual-Sporte/Trail bike ette antud eelarvega saada pole, siis tuleb ilmselt krossika teed minna. Leida kõige paremas seisukorras mitteuunikum 125 2T või 250 4T ja ma usun, et rõõmu on palju! Remontimist on niikuinii palju! Aga selle kohta saad juba uue teema avada siis kui ratas kodus ja kickstarterist hommikul tagasi peksma hakkab :D

Edit: Panin otsingulehele kiire filtri ja vaatasin, et mida siis pakutakse. Mõni ratas on, millega oleks lahe sõita ja mis ilmselt kannatab remontimist (et juppe saada jne). Et valik natukenegi parem oleks, läksin hinnast natuke üle:

Aprilia 125 2T: See vajaks uusi rehve, ilmselt tahab hooldust ja võibolla hüppamist ei armasta aga muidu läbib kõiksugu maastikku:
https://www.auto24.ee/used/3426103

Apollo 250 4T: Tundub, et täpselt teemaalgatajat silmas pidades ehitatud masin. Mul pole õrna aimugi, kas nad ka vastupidavad on ja kuidas selle konkreetse isendi olukord on. Aga paberil on kõik linnukesed kirjas:
https://www.auto24.ee/used/3457007

WRX?? 250 4T Tundmatu looma nahk. Kui keegi oskaks kinnitada, et see masin tegelikult ka vastu peab ja et talle juppe on saada, siis piiratud eelarvega võibolla, et oleks isegi hea lahendus. Jah, amordid ja pidurid pole päris need, mis Japsidel ja Eurooplastel... Aga samuti nagu selle Apolloga, et linnukesed on paberil olemas.
https://www.auto24.ee/used/3471241

Ma ise soovitaks igal juhul Brändi masinat. Aga hinnapiiriga Eesti turul otsingut tehes tulid välja pigem noname rattad. Ehk keegi oskab sõna sekka öelda, kas nendel ka mingit pointi on. Vähemalt on nad rahuliku 250 nelariga ja 18+21" ratastega. Et sellesmõttes on ilgelt suur hüpe edasi võrreldes pitebike'ga.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Kross ja enduro”