Garaazi kütmine ja soojustamine

Kasutaja avatar

Turist
Tänanud: 102 korda
Tänatud: 221 korda

Re: Garaazi kütmine ja soojustamine

Lugemata postitus Postitas Turist »

pühak kirjutas: 20 Dets 2020, 00:18

Mul on suhteliselt uus tellisahi, mille efektiivsusele sai omajagu tähelepanu pööratud enne, kui kivid mördiseks said. Ega ma ahikütet odavuse pärast ei ajanudki taga, ahju ehitamisele kulunud raha eest oleks päris hea õhksoojuspumba saanud. Me naisega oleme lihtsalt "kiiksuga" et eelistame elava tulega küttekoldeid. Isegi süüa tehakse meil külmal ajal reeglina puupliidil. Arvan, et kui see maa-õhksoojuspump peaks ka kunagi tulema, siis ahju teen talvel ikka tuld. Ahi on minu jaoks natuke ka nagu kamina eest, mille ees mõnusalt lebotada. Küttepuude hinda mõjutab mulle soodsas suunas aga vast ka see asjaolu, et oma mets algab kohe maja tagant, mistõttu transpordikulu oma puudele on ka null, kui traktorile kuluvat paari liitrit kütet koorma kohta mitte arvestada. Ja küttepuude tegemine on paras stressimaandaja, peab ainult vaba hetke selleks leidma, mil metsas pime pole.

Jah, kindlasti on ahiküttel ka oma positiivsed küljed ja on ka arusaadav, et alati ei valita kõiki asju odavama hinna järgi.
Ma päris kindel poleks, kas see just küttepuude ahjus põletamise (rahalist) kasulikkust sulle soodsamas suunas mõjutab, et mets on nii lähedal, sest sel juhul kui sa need küttepuud ära müüksid, siis müügist saadav kasu oleks samuti suurem kui ei pea nende transportimise peale nii palju kulutama. :D

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”