Garaazi kütmine ja soojustamine
-
pühak
- Tsikkel: Kawasaki VN1500
- Tänanud: 222 korda
- Tänatud: 90 korda
Re: Garaazi kütmine ja soojustamine
Turist kirjutas: ↑19 Dets 2020, 23:39Spoiler
Selleks ei pea puude otsa saamist ootama, et see jant ära lõpetada.
Selle oma metsast võetava "tasuta" küttepuudega kütmisega on tegelikult selline lugu, et isegi kui sul on üsnagi hea kasuteguriga ahi (70%, vanadel nõukaaegsetel ahjudel jääb sellest kaugele), siis ei tasu see "tasuta" puidu põletamine ära. Teed näiteks oma 15 rm küttepuid ära ja müüd need ??? eur-ga ära ja sama raha eest võid vabalt lasta soojuspumbal kütmise töö ära teha ja ilmselt jääb ülegi (see ülejääk võiks suurusjärgus vabalt olla soojuspumba maksumuse 1 aasta osa kui pumba maksumus selle eeldatavate eluaastate peale ära jagada).![]()
Lugu võib koguni selline olla, et olenevalt konkreetsest metsast, soojuspumbast ja hoone(te) küttevajadusest nö. ei pea neid puid isegi ise kuivanud küttepuudeks tegema, vaid piisab raieõiguse müügist ja selle raha eest on pidevalt nii soojuspumba kui selle elektrikulu maksumus kaetud.
Mul on suhteliselt uus tellisahi, mille efektiivsusele sai omajagu tähelepanu pööratud enne, kui kivid mördiseks said. Ega ma ahikütet odavuse pärast ei ajanudki taga, ahju ehitamisele kulunud raha eest oleks päris hea õhksoojuspumba saanud. Me naisega oleme lihtsalt "kiiksuga" et eelistame elava tulega küttekoldeid. Isegi süüa tehakse meil külmal ajal reeglina puupliidil. Arvan, et kui see maa-õhksoojuspump peaks ka kunagi tulema, siis ahju teen talvel ikka tuld. Ahi on minu jaoks natuke ka nagu kamina eest, mille ees mõnusalt lebotada. Küttepuude hinda mõjutab mulle soodsas suunas aga vast ka see asjaolu, et oma mets algab kohe maja tagant, mistõttu transpordikulu oma puudele on ka null, kui traktorile kuluvat paari liitrit kütet koorma kohta mitte arvestada. Ja küttepuude tegemine on paras stressimaandaja, peab ainult vaba hetke selleks leidma, mil metsas pime pole.
franz125 kirjutas: ↑19 Dets 2020, 22:57Spoiler
Katsun siis rohkem raha praegu kokku hoida, et odavama tuleviku nimel saaksin piisavalt kvaliteetse õhksoojuspumba ostetud. Kuna siin mitmed soovitasid Mitsubishit, siis pööran esialgu pilgu selle poole ja jälgin valikut tehes, et saaks temperatuuri piisavalt madalaks regullida.
iseasi kas maksab garaaži sellist kallima otsa Mitsut osta mis piilub kus oled ja mis teed ning iga hinna eest sulle peale ei puhu ja on sigavaikne.
Ega ma mingit sellist äärmust ka ei mõelnud, ma ei teadnudki, et sihukesi variante leidub. Mõtlesin pigem, et õhksoojuspumpa ostes pööran tähelepanu ka kasutegurile, mitte ainult hinnale. Et ei oleks nii, nagu mõni on omale ostnud õhksoojuspumba, mis isegi nappide miinuskraadidega on osutunud tavaliseks elektriliseks soojapuhuriks, s.t. kasutuskulu on sama, mis suvalisel sama vatimääraga ventilaatoril.
siis väärib see ka väärkasutamist!"
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.