Garaazi kütmine ja soojustamine

Kasutaja avatar

pühak
Tsikkel: Kawasaki VN1500
Tänanud: 221 korda
Tänatud: 90 korda

Re: Garaazi kütmine ja soojustamine

Lugemata postitus Postitas pühak »

Aitäh kõigile, kes arvamust avaldasid. Oletasin ise ka, et ega vist õhksoojuspumbast mõistlikumat lahendust pole, aga südamerahu huvides küsisin ikkagi üle. Narr oleks ka olnud, kui pärast investeeringu tegemist oleks selgunud, et oleks saanud äkki sama raha eest midagi paremat. Diiselkiirgurid, mida taimekasvatajast sugulane kasvuhoonete kütmiseks kasutab, on ikka hoopis kallid. Ja isegi kvaliteetne diiselpuhur, mille heitgaas õue läheb, maksab ka päris palju ning kiirgurile või puhurile on vaja veel eraldi kütust osta. Garaažis mul loodetavasti suurt tuleohtu pole, sest teadliku valikuna on see tehtud võimalikult tulepüsivatest materjalidest: laes ja nendes seinte osades, mis kivist pole, on roosa kips, teistesse ruumidesse minevad uksed on tuletõkke.
Katsun siis rohkem raha praegu kokku hoida, et odavama tuleviku nimel saaksin piisavalt kvaliteetse õhksoojuspumba ostetud. Kuna siin mitmed soovitasid Mitsubishit, siis pööran esialgu pilgu selle poole ja jälgin valikut tehes, et saaks temperatuuri piisavalt madalaks regullida.

yeekim kirjutas: 19 Dets 2020, 10:29

Mul oli eelmises majas mingi MIDEA, sellel oli miski leaving home vmt funktsioon, sai suht madalale regullida. Mitte, et seda mul' kordagi vaja oleks läinud.....

Kas kanal tuleb ka sisse? See "hoiab" ka natukene temp. kõrgemal.

edu

Kanalit ei tule, sest põranda rolli täidab plaatvundament. Lagi sai sellepärast nii kõrgeks aetud, et autotõstuki paigaldada ja sellega vajadusel ka kaubikut tõsta saaks. Leidsin, et autotõstuki hind jääb vist isegi väiksemaks, kui kanali rajamine oleks tulnud kõigi saalungite ehitamise või müüriladumise, betoonivalu jms-ga. Pealegi on autotõstuki kasutamine minu hinnangul palju mugavam, kui kanali vahet jooksmine.

Loff kirjutas: 19 Dets 2020, 14:11
Spoiler
pühak kirjutas: 19 Dets 2020, 00:45

Öelge oma vaidlemise vahele parem oma arvamus selle kohta, et mis kütte võiks garaaži panna. Praegu ehitus alles pooleli, seega aega selle ümber jahuda. Olen ise mõelnud klassikalise õhksoojuspumba peale, aga keegi vast ikka oskab öelda, kas sellest midagi vingemat on ka juba leiutatud? Garaaž ise ca 55 m\2 ja 4,3m kõrge, kiviseinad, muid kommunikatsioone peale elektri lähema 5km raadiuses ei pakuta, seega igasugused gaasi- ja keskkütted jäävad mängust välja. Korstent ma sinna tegema ei hakka ja kes see viitsikski garaažis regulaarselt ahju kütmas käia, aitab, et ma majja pidevalt puid tassima pean. Talvel piisab, kui on muidu 5-6 kraadi sooja sees ja kui midagi tõsisemat tegema tahan hakata, siis võiks paari tunniga +10 peale temperatuuri saada, rohkem pole vajagi.

Õhk-vesi ja voolik põrandasse?

Ei tule põrandasse jah, veetorusid. Nagu ülalpool juba nimetasin, on plaatvundament ja see täidab ka põranda rolli. Arusaadavalt seda lõhkuma ei hakka ja peale valamisel ei näe ka mõtet. Kui, siis tulevikus võibolla elumajale ja garaažile ühine maa-õhk soojuspump, kui metsast puud otsa saavad.

"Kui miski väärib kasutamist,
siis väärib see ka väärkasutamist!"

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”