Arvuti/nutitelefoni abi vaja

Kasutaja avatar

Ain
Tänanud: 89 korda
Tänatud: 232 korda

Re: Arvuti/nutitelefoni abi vaja

Lugemata postitus Postitas Ain »

Jesper kirjutas: 19 Dets 2020, 20:02

Jah, ja siis kui ühel heal päeval DHCP selle staatiliselt määratuga sama IP mingile muule seadmele määrab, hakatakse kuupeurosid kulutama ja "vigaseid" seadmeid välja vahetama, damhik. Sry, sa ise promod siin seda lähenemist, et tsikli hooldusi esinduses teha jne, mis selles nii müstilist on, et kohtvõrgu seadistamist võiks ka enam-vähem töökindlaid meetodeid kasutades teha, mitte lihtsalt suskida ja loota, et äkki näkkab? Sa ju ikka sellest said aru, et mida mina soovitasin, pole ju eriline raketiteadus, routeri adminnist 5 minuti töö? Jah, DHCP vahemiku koomale tõmbamine on ka sama lihtne, aga lihtsalt midagi muutes või routerit vahetades pead sa pärast kõik need seadmed ikka ükshaaval läbi käima, kuidagi "lokaalselt", sest läbi võrgu sa neid ju ei näe...

Saan väga hästi aru mida soovitasid. Selles ei olegi midagi valesti. See on võimalus. Aga see võtab rohkem aega ja ilmselt vajab ka rohkem teadmisi. Ma pakkusin kõige lihtsama lahenduse välja. Mul endal on päris palju seadmeid võrgus. IP-d on kõigil käsitsi paigas ja asjad töötavad nii aastaid. Ma tean mis on mis (exeli tabel) ja kui midagi asendan siis läheb sama ip mis vanal seadmel. Kui vahetasin hiljuti ruuterit tegin sama asja.. ip paika, dhcp algus samuti, pordi suunamised ja rohkem pole probleemi olnud.. Ja kõiki seadmeid kindlasti peale ruuteri vahetust läbi käima ei pea. Kui mõtlen palju mul seadmeid, printereid, kaameraid.. siis hakata iga kord kui peaks ruuteri vahetus olema macidega ip-si paika panema..tänan ei. Aga jah on kliente kellel nii tehtud. Ühesõnaga kuidas kellegile meeldib.
Lisaks veel, et ruuteritel on seadistatav DHCP lease time. See tähendab, et kui tuled mulle täna külla oma arvutiga siis saad dhcp-ga ip aadressi. Enam sa minu juurde ei satu ja kui see lease time läbi saab kaob ka reserveering.

Riga→Suzuki DL650 VStrom→Honda Crosstourer VFR1200 DCT. Garmin ZümoXT, GoPro Hero7 ja Packtalk Edge JBL sideseade.

Cardo PACKTALK Edge jms. sideseadmed, lisad ja varuosad: https://www.aaver.ee/product/cardo-packtalk-edge-duo/
Cardo ametlik edasimüüja Eestis

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”