Garaazi kütmine ja soojustamine
Re: Garaazi kütmine ja soojustamine
Madlobster kirjutas: ↑16 Dets 2020, 16:53Minu jaoks on loogiline, et tunni jooksul tarbitud 3kw jagu elektrit väljastab tupp y (arvutatud) kogus dzaulide jagu sooja.
Minu loogika ütleb, et mitte mingit vahet dzaulides ei ole, kas tarbija on ribiline, karvane, kollane, kummist, kole, ilus, või vedel.Minu loogika lihtsalt ei saa aru, MIKS sa ei ütle, kus kohast sinu ribid võimu ammutavad, vaid alati mingit mõistumulli hakkad ajama?
Ei olegi selles suhtes vahet, et radiaatorisse mineva ja sealt väljuva energia hulk on sama suur. Kas keegi on selles siin teemas kordagi kahelnud, minu arust mitte? Keskkütteradiaatori kohta on eelpool juba näide toodud, et kui sisenev temperatuur jääb samaks ja vee läbivool ka samaks, siis ribide tõttu radiaator jahutab vett rohkem ja seega tema küttevõimsus on suurem (keegi ei kahtlegi, et siis peab ka katel rohkem kütma, loogiline ju, aga see ribidega radiaator annab tuppa SUUREMAT VÕIMSUST. Ja kui elektriradiaatorist on tahetud samade mõõtmete ja temperatuuri juures SUUREMAT VÕIMSUST kätte saada, siis on see konstrueeritud ribidega (mis suurendavad küttepinda) ja loomulikult ka võimsama küttekehaga ja sel juhul see sama radiaator annab välja SUUREMAT VÕIMSUST. Kas on piisavalt puust ja punane? Targemad lasteaialapsedki oleks nüüd juba aru saanud. Soojustehnikaga või vähemalt füüsikaga natuke kursis olija oleks võinud juba tunduvalt varem aru saada.
Kindel.
Radiaator on KÜTTEkeha, radiaator KÜTAB. Vesi (või õli el.radiaatoris) on soojuskandja, mis edastab kütteallikast (katel, elektritenn...) tuleva soojusenergia küttekehale.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.