Õhksoojuspump

Kasutaja avatar

kris.
Postitusi: 2391
Liitunud: 23 Mär 2004, 18:11
Asukoht: Tallinn
Tänanud: 12 korda
Tänatud: 24 korda

Re: Õhksoojuspump

Lugemata postitus Postitas kris. »

Tänud põhjaliku vastu eest! Mul on hetkel passiivse soojusvahetiga seade seinapeal, ühe auguga. Maksimaalsel režiimil (müriseb!) tuulutab toa ilusti ära. Plaanis oli lisada teine veel ning panna need 2 sünkroonis tööle (tehniline võimekus olemas) - üks sisse ja teine samal ajal välja tõmbama. Siis peaks ka normaalse müraga õhk värske olema. Lisan siis süsteemile lihtsalt veel ühe ventilatsiooni seadme + konditsioneeri - saab ka ehk suvel normaalselt magada :-).

urmas66 kirjutas: 27 Okt 2020, 14:32

Jahutamist ,mis ka jahutab,saab ikka külmaaine põhise seadmega teha. Ehk siis kondistioneer või õhksoojuspump. Mistsubishi electricu seadmetel on ka ainult õhuringluse reziim täiesti olemas ehk ajab õhku lihtsalt seda soojendamata või jahutamata läbi seadme. Kuid ei too värsket õhku tuppa. laekassetiga mudel ei võta üldse ruumi, kui selle saab lakke süvistada, kui ei saa,siis on ta üsna kompaktne lae all.

Kui sa pead tuulutuse all silmas(asenda vent seadet),et värske õhk sisse ja läppunud välja,siis seda saab kõige minimalistlikumalt, manuaalselt juhitavana, teha lihtsalt kahe trassi ja kahe vent mootoritega.Üks imeb välja ja teine puhub sisse. Kummalegi reostaat vahele ja ise regullid siis mida rohkem ja mida vähem. Kuid see siis ikkagi ei jahuta vaid toob tuppa selle õhu,mis väljas on. Muidugi saab veel panna need mõlemad läbi soojusvaheti,aga siis vast väike ventseade juba mõistlikum. Lihtsam versioon on ainult väljatõmme ja õhutusavad ruumi seintesse kui see on teostatav.

Ventseade,mis ka koos kondiga jahutab on juba päris kobakas seade ehk kodusesse majapidamisse täiesti ülevõlli asi. Selle minimaalseim verisoon oleks sundvent seade ja sissepuhke kanalites on jahutus kassetid õhuknalisse(kanalkonditsioneerid). Eeldab pööningut või muud sellelaadset ruumi kuhu kõik see paigalda. Kuna on kallis,siis mõistlik juba kogu maja sellega süsteemiga katta.



Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”