Õhksoojuspump


Lembit
Postitusi: 219
Liitunud: 15 Veebr 2017, 13:43
Tsikkel: Honda XR
Tänanud: 13 korda
Tänatud: 83 korda

Re: Õhksoojuspump

Lugemata postitus Postitas Lembit »

Väike vahekokkuvõte vaatesuunaga õhk-õhk soojustpumbad. Keegi tahab äkki veel mingit asjalikku infot nende osas lisada?

  • Jälgi mürataset. Vanad Panasonicud on valjud
  • Tipp toode on mingi sobilik Mitsubishi Electric
  • odav Cooper@Hunter on palju valjem, kui kvaliteetne Mitsubishi.
  • Fuijtsu nocria VS. Mitsu Fh 35 äkki.. Tööpõhimõte väga erinev.. Fuijtsu töötab väga loogiliselt- paned temperatuuri ja ise automaatselt hoiab seda. kui temp käes siis nii tugevalt ei puhu. Mitsu sedasi ei toimi.. Kui temp õues 0 siis pead panema puhuma 2 astmesse. Kui külmem siis 3 astmesse.
    Aga siis puhub koguaeg.. 3 suures toas häirib.. Kasutan nii, et ööseks panen 2 või 3 puhuma ja kui toas olen siis võtan vähemaks.
  • MSZ-GE35VA reguleerib automaatselt ventika kiirust
  • https://www.mitsubishikodusoojus.ee/tooted/msz-ln/ üheks plussiks on õhusuunamise võimalus 2-s osas.
    Suunavad lamellid on siis 2-s osas ja neid saad üksteisest sõltumatult suunata üles-alla ja vasakule-paremale ning seda kõike puldist.
  • Mitsibishi Electric on see hea ja teine on hoopis teine firma ehk Mitsubishi Heavy Industries, seda teist tõesti pigem ei soovitatud
  • Mitsubishi Electric
    1. Välisosa vibra osas polnud kartuseks põhjust, oleks võinud panna ka seinale. Täiesti vaikne ja vibravaba. Ei jäätu.
    2. Siseosa paigaldan tulevikus alati põranda lähedale. Esiteks - lihtne hooldada sissevõtuava restfiltreid. Pole vaja turnida redeli või tooli otsas, et neid tolmust puhastada. Teiseks - põrand on mõnusalt soe 4-5 meetri ulatuses. Kolmandaks - ei puhu häirivalt pähe kui eest läbi kõndida.
      Neljandaks - mingit temperatuurirežiimist kõrvalekallet pole. Mul on ta kogu aeg 21 kraadi peal ja hoiab ilusti.
  • Daikin FTXTP25K/RXLP25N:
    Ei oska nagu midagi halba öelda peale selle, et pole nutiseade(millest mul tegelikult ka suva). Istub kiviseina taga maaraamil ja selle töötamist kuulda pole. Lihtne töömasin.
    Panin kohe alguses arvesti ka vahele. 1 hooaeg koos suvel vähese jahutamisega võtab umbes 2500kWh. Talvel -20c juures rüüpas 25-30kWh ööpäevaga. Alates -5c elektrikulu läheb kohutava kiirusega üles. Kütab kokku 60m2, kolmekordsed pakettaknad, sein tuhaplokk ja 5cm villa. Kütab kahte tuba+soe õhk vajub mujale ruumidesse edasi. Toas kuhu paigutatud, hoidis 22c, järgmises ruumis 20-21 ja mujal 19-20c.
    Mina põrandale ei paneks, kuna maas olevad objektid segavad õhu liikumist ja tegelikult kaotad ka põrandapinnas. Eriti kui tahad mitut ruumi kütta. Lisaks jätad omale suurepärase pesu kuivatamise võimaluse.
    Arvesta lisaks sellega, et õhksoojuspump kuivatab õhku. Mul tõmbas õhuniiskuse 65% pealt 40% peale.
  • MHI SRC20ZSX-WA peaks töötama kuni -20C ja Pdesign soojendamisel -10C juures on 2,8 kW. Temp/COP suhtetabelit ei ole leidnud
  • kõige lahjem alpicAir - hoiab talvel +8, Kui rahakott kannatab siis õhk-õhk võtaks daikini. Sellel puudub vannisulatamine, alt on lahti, soojusvahetist tilgub otse maha.
  • maal saunamaja (40m2 põranda pind+katusekorrus) viimase aasta elektrikulu oli tänase seisuga 1450 KWh. Mitsu Electric MSZ25..., kogu aeg +16 peal, suvel off.
    Sügis-kevad perioodil kord nädala-kahe tagant sauna kütmine ja kõige külmemal ajal ehk ka ühel õhtul nädalas pliidi all tuli.
    Muudest tarbijatest soojaveeboiler on kogu aeg sees, pesuruumi põrandaküte sauna ajal, suvel külmik, pimedal ajal põleb 5m led riba õues.
    Konstruktsiooniks puit karkass 15cm tselluvillaga. Kokkuvõttes paistab õsp-ga päris soodne pidamiskulu, arvestades et maja on kogu aeg soe.
    Lisaks minevat puude kulu ei oska nüüd kiirelt kokku liita. Samas pean ütlema, et -20 kandis oli õsp sulatustsükkel ikka päris sagedane, kui siin mõni aasta tagasi külmem oli

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”