Õhksoojuspump

Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige
Postitusi: 7200
Liitunud: 29 Jaan 2011, 11:52
Tsikkel: Yamaha TDM 850
Asukoht: Harjumaa, Saue vald
Tänanud: 1859 korda
Tänatud: 517 korda

Re: Õhksoojuspump

Lugemata postitus Postitas urmas66 »

Turist kirjutas: 23 Okt 2020, 22:54
urmas66 kirjutas: 23 Okt 2020, 08:38

Mul tuttaval on keldriga 2-kordne palkmaja ja katel ning 5000l paak keldris. Minu teada kütab ta talvel igapäev aga ühe ahjutäie,samas kui tarbevett ei kasuta,siis ilmselt kestab kauem ka. Ehk kodust ära minnes hoiab mitu päeva maja sooja. Tema ahi muidugi ka igavene jurakas ,mingid meetri pikkused puud käivad tal. Kui huvi on, võin täpsemalt üle küsida. Esimene korrus on tal põrandaküte ja teisel radikad. Maja minu meelest paarsada ruutu kindlasti.

Eks seda kõike saab tegelikult arvutada, eile ma ei viitsinud. :P Näiteks kui mingi maja tarbib kõva külma korral ööpäevas 100 kWh. Eeldame, et on põrandaküte ja selle temperatuuriks on vaja 40 C. Kui akupaak kütta 80 C-ni ja ei sooviks enne uuesti kütta kui 48h pärast, siis oleks vaja 5 m3 paaki ja katla (reaalne välja antav) võimsus peaks olema u. 70 kW, et 3 tunnise täisvõimsusega kütmise korral vajalik kogus energiat paaki ära salvestada. Siis oleks nii, et kui kõva pakane paugub, siis on vaja kütta 1x 2 päeva jooksul (3 tundi täisvõimsusel). Ühe keskmise talvepäeva korral siis peaks ühe kütmisega läbi saama 4-5 päeva (kui paak on piisavalt hästi soojustatud). Eks seda asja annab vastavalt soovidele igas suunas kohandada, näiteks et kas tahaksid veelgi pikemat pausi 2 kütmise vahel või et kütmise aeg oleks veelgi lühem või hoopis oled nõus paar tundi kauem kütma ja sellega natuke raha säästa (piisab väiksema võimsusega katlast)... :bsmile:

Sel tegelasel on ikka selline suur katel,kuhu vast ligi ruumimeeter puid korraga sisse läheb. Tundub nagu väke katlamaja katel.

Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”