Õhksoojuspump


roadriders
Postitusi: 82
Liitunud: 17 Veebr 2004, 12:24
Tsikkel: Gold Wing 1500 SE
Tänatud: 20 korda

Re: Õhksoojuspump

Lugemata postitus Postitas roadriders »

M.T. kirjutas: 23 Okt 2020, 09:38
roadriders kirjutas: 23 Okt 2020, 08:34

Tundub, et paljud ei kujuta ette tänapäevaseid ahjusid ette ja heietavad mingeid mälestusi lapsepõlvemälestustest maal vanema plekkahjust, mida pidi tunde ja tunde hiiglaslikes kogustes puudega kütta (muidugi ka majad ei pidanud sooja). Endal Tulikivi ahi, gaasikatlaga vesipõrandaküte ja garaazis ka õhksoojuspump (totter oleks seal vesipõrandaküte sisselülitada, kuigi selline võimalus on). Ahju läheb 2(kaks) korvitäit puid ja ahi on ühtlaselt soe kuni 24h. Ei ole ju väga kontimurdev?

See kas sa teed seda paar korda nädalas meeleolu loomiseks või igapäevaselt selleks, et toas üldse soe oleks, need on ikka väga erinevad asjad. Eriti suurema maja korral, kus ühest ahjust vähe.
Füüsiline aktiivsus on loomulikult hea ja inimene peabki ennast liigutama ja koormust hoidma ning seda võib vabalt teha ka puude vedamise, ladumise ja ahju(de) kütmisega. Ise eelistan seda, et soe tuba ei sõltu sellest, kas mina või mõni teine “ahjukütja” on parajasti kodus, võin rahulikult ka nädalaid ära olla ja koju tulles on tuba soe. Loomulikult võib mingil põhjusel elekter vahepeal ära kaduda ja siis on :wack: , aga seda on õnneks 4 aasta jooksul juhtunud vaid 1x ja seda ka suvel. Siis oli äike ja katel üldse tuksis, koos vendi ja veel mõne seadmega.
Miks on totter garaazis vesipõrandaküte sisse lülitada ja sellega ühtlast tempi hoida, uks pärani talvel?

Suur garaaziuks ei ole piisava soojustusega. Õhksoojuspumba lülitan sisse vajadusel ja garaaz läheb kiiresti soojaks. Põrandaküttega oleks vist termostaat talvel pidevalt lahti ja suuremjagu soojusest imbuks välja e. eelpool mainitud arvelaua kasutamise oskus kulub nüüd marjaks ära. Aga tõesti. Asi läheb juba läbuks ja see ei olnud minu esialgse postituse mõte.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”