Õhksoojuspump

Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige
Postitusi: 7200
Liitunud: 29 Jaan 2011, 11:52
Tsikkel: Yamaha TDM 850
Asukoht: Harjumaa, Saue vald
Tänanud: 1859 korda
Tänatud: 517 korda

Re: Õhksoojuspump

Lugemata postitus Postitas urmas66 »

roadriders kirjutas: 23 Okt 2020, 08:34
Turist kirjutas: 22 Okt 2020, 23:07

Kui "tasuta puud" olemas oleks ja aega ja viitmist kütmisele panustada natuke ka nagu oleks, siis ahjudega siiski ei viitsiks jännata, paneks radikad (või põrandakütte kui võimalik) ja piisavalt suure akumulatsioonipaagiga ja piisava võimsusega katlasüsteemi, et ei peaks ka -20-ga iga päev kütma (keskmise ilmaga võibolla 2x nädalas) ja kütmisele ei kuluks väga palju tunde. Ei tea kas tundub olema reaalne? :roll:

Tundub, et paljud ei kujuta ette tänapäevaseid ahjusid ette ja heietavad mingeid mälestusi lapsepõlvemälestustest maal vanema plekkahjust, mida pidi tunde ja tunde hiiglaslikes kogustes puudega kütta (muidugi ka majad ei pidanud sooja). Endal Tulikivi ahi, gaasikatlaga vesipõrandaküte ja garaazis ka õhksoojuspump (totter oleks seal vesipõrandaküte sisselülitada, kuigi selline võimalus on). Ahju läheb 2(kaks) korvitäit puid ja ahi on ühtlaselt soe kuni 24h. Ei ole ju väga kontimurdev? Samuti ei saa aru meeletust murest tuha tuha pärast. Seda praktiliselt ei jäägi kui kütta näit. puitbriketiga.Ja tuha saab edukalt aias ära kasutada näit.luuviljaliste viljapuude väetamiseks. Ise kütan ahju heameelega paar korda nädalas, kuigi alternatiivid on olemas. Aga eks see ole tänapäeva trend. Moosiga maitsestatud alkoholivabad käsitööõlled, noormehed ei jaksa kätekõverdusi teha, sest võimlemistundides ei tohi enam hindeid panna, isesõitavad õkoautod V8 asemel, nutt ja hala telgi vihmapidavuse üle jne. , loetelu on lõputu. Minule isiklikult selline maailm ei meeldi, kus igasugune füüsiline pingutus on out. Isegi puudega ahju kütmine.

Jäta see põrandaküte ära ja kohe on olkurd hoopis teine. Kui sa lähed hommikul 7.30 kodust välja ja tuled õhtul 18-19 paiku ,siis olenemata füüsilise töö meeldimisest on ahju kütta ikkagi tüütu. Ainult ahju puhul kütad seda talvel ikka igapäev. Mul on peale maja ka teine elamine alles,kus on ahjuküte ja tean seda väga hästi. Ja suures majas(isegi 3-toalises korteris) ei saa ühe ahjuga kohe kuidagi hakkama. Tulikivi ahjud maksavad ka alates kolmekas, kui mälu ei peta.

Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”