Kas keegi pakub tsikli "ostuabi" teenust ... kontroll+transport

Kasutaja avatar

ranel
Postitusi: 3124
Liitunud: 21 Nov 2010, 22:55
Tsikkel: 2x XL600V, DT125R, DRZ-E
Asukoht: Tartu
Tänanud: 63 korda
Tänatud: 325 korda

Re: Kas keegi pakub tsikli "ostuabi" teenust ... kontroll+transport

Lugemata postitus Postitas ranel »

oldbanana kirjutas: 22 Okt 2020, 19:49
ZuzLik kirjutas: 24 Sept 2020, 23:30

Alustame siis otsast peale ... :D :D :D

Mul oleks vaja abi Tartust tsikli ostmisega. Ise asun Saaremaal Valjalas.

Kuna ma tsiklitest suurt midagi ei tea, siis sooviksin, et keegi asjatundja sealse isendi üle vaataks ja ütleks mulle kas tasub osta või mitte. Ise olen rohkem pühapäeva sõitja ja tehnilise poole pealt tsikleid ei tunne, aga sõita nendega meeldib. :mrgreen: Teiseks ei ole mul ka palju aega, et kohale minna ja ise temaga siia sõita, sest mul on kaks last, korteriremont parasjagu pooleli jne. jne. jne. Kolmandaks mõned kirjad mis ma müüjaga vahetasin, viisid meid juba praktiliselt riidu, sest ta lihtsalt polnud nõus minu küsimustele kirja teel vastama. Ma küsisin edasi, et miks sa ei taha vastata jne. selle peale öeldi, et tule kohale ja vaata ratas üle või et arutame telefoni teel. Ma aga meelega ei võtnud temaga ühendust, sest ma ei saa aru miks ta kategooriliselt keeldub infot kirjalikul teel jagama. Nagu varjaks midagi ja ei taha et mingit märki kuhugi maha jääb, mida hiljem tema vastu kasutada saaks vms. Ma ei tea noh ... ühesõnaga ajas s*ta keema paari kirjavahetusega ja mul pole isegi tahtmist temaga enam kohtuda.

Pull on nüüd selles, et on inimene kes müüb midagi ... ja on ostja kellel on raha konto peal, et see asi ära osta, aga tehingut ei toimu, sest mõlemad osapooled ajavad oma jonni. :D Sellepärast mõtlesingi et laseks kolmandal osapoolel selle musta töö ära teha niiöelda.

Olen kuskil 6-7 aastat juba 4nda generatsiooni (2004-2006) R1'e hindasi jälginud ja nii odavalt pole ma kordagi ühtegi siinmail müügis näinud. Hetkel siis tavahind küll 4500€ aga alla hinnatud 3000€ peale. Üldiselt on nende hinnad ikka 4000+. Kui ka mobile.de praegu lahti lüüa, siis kõige odavam 4th gen R1 maksab 3000, aga see on avariiline. Ülejäänud hinnad juba suuremad. See näitab, et tõesti odava isendiga tegu. Kuna antud ratas on juba teismeeast mu üks lemmikutest olnud ja preaegu ka hind soodne, siis mõtlesin, et ei mõtle rohkem vaid võtan kohe ära. Liig madal hind aga paneb muretsema kas ikka kõik on korras nagu müüja seda väidab.

Transpordi koha pealt tooks näitena välja, et eelmine suvi tekkis ka võimalus osta 4nda generatsiooni R1 mis asus Kohtla-Järvel. Sain bikepoint'iga kokkuleppele transpordihinnas, mis oli 300€ ja tol korral arvestasime teekonna pikkuseks 700km ja ajakuluks 14 tundi. Tookord jäi aga viimasel hetkel asi katki. Ratta transport oli plaanis kas järgmisel või ülejärgmisel päeval, siis võtsin veel viimast korda müüjaga ühendust, et täpne kuupäev ja kellaaeg kokku leppida kauba üle andmiseks kuid siis müüja taganes pakkumisest, ütles et tal läks raha saamisega kiire mööda, ehk siis sai kuskilt mujalt ja jätab ratta hoopis endale.

Ühesõnaga eelmine kord oli tegu ettevõttega, teekond pikem ja sellega seonduvalt ka ajakulu pikem. Ettevõte, kes maksab makse tegi hinna 300€ (14 tunni ja 700km eest), siis võiks ju loota et eraisik saab 200€ga hakkama 600km ja 10tunni eest. Ratast ei pea ka vedama haagisel, saab ju kenasti ta mikrobussi kongi toppida. Esirattaga nurka, rihmaga kahele poole kinni ja kõik. Haagisega tõesti praamitasu suurem, kehva ilma puhul tuleb võibolla veel kinni katta ja muud säärased jamad. Kui nüüd veel mõelda, et keegi äkki laenab vanematelt või mõned saavad ka töökohast laenata mikrobussi, siis mis sõiduki amortiseerumistasudest me räägime? Ma ei palugi, et keegi hakkaks minu pärast antud teenust kõigile osutama ja ennast kohe FIE'ks registreeriks, et kõiki kulusi kokku arvutama hakata. Ma rohkem ikka mõtelsin, et pöördun siin foorumi rahva poole, et äkki kellelgi on igav nädalavahetusel ja hea vaheldus ju natuke ringi liikuda. Elukaaslane või sõber ka kaasa kellega tee peal juttu puhuda ja trip mis-sugune.

Öeldakse et küsija suu pihta ei lööda, aga mulle tundub et ma saan kahelt poolt hoope korraga.

Tehke siis keegi mulle ise pakkumine hinna suhtes ja siis on juba minu otsustada kas see mulle sobib või mitte. Ma võin ju ka hinna 250€ peale tõsta, aga ma ei näe sellel mõtet. Natuke veel juurde ja sel juhul lasen juba päris asjatundjatel, kes sellega igapäevast leiba teenivad, sellega tegeleda.

Tsiklitest suurt ei jaga ja elad Saaremaal, mis sa selle R1 seal peale hakkad kui saladus pole ?
Miks müüja pole nõus igasugu rumalatele küsimustele kirja teel vastama? Ta arvatavasti ei otsi endale kirjasõpra vaid tahab tskilit müüa, üldiselt huvilised kas helistavad või tulevad kohale, neist kirjasõpradest pole 99% juhul mingit ostjat, kõvatavad niisama, ja kui neid on rohkem kui üks siis on see edasi tagasi kirjutamine lihtsalt üks suur ajaraiskamine.

Ma käisin kohapeal seda ratast kontrollimas. Läksin oma rattaga kohale ehk siis täisvarustus seljas. Väidetavalt oli heas korras ratas. Tegelikult peale 8km proovisõitu oli vasak külg korralikult õline ja polnud täpselt aru saada, kust see õli tuli. Müüja väitel tihend, mis tuli aga kohapeal välja. Eelnevalt oli näha, et oli kenasti puhtaks tehtud, sest tagapool mootoris oli näha tolmuga kattunud õli. Lisaks müüjale sai ekstra öeldud, et palun tee liikluskindlustus ära, et saaks proovisõidul ära käia. Ilmselgelt seda ei teinud või noh tegi endast kõik, et proovisõit võimalikult lühike oleks. Ostja oli läpaka taga ootamas, et saaks tehingu ära teha.



http://tsiklireisid.blogspot.com/
Mootoritõstuki rent Tartus 15 EUR päev. 55684121. www.rsrehvid.ee Mobiilne rehvivahetus Lõuna- Eestis. 53 843 843 Mitas ja Bridgestone mootorratta rehvide müük

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Teenused ja abi”