Õhksoojuspump

Kasutaja avatar

romulus
Postitusi: 703
Liitunud: 26 Mär 2007, 21:05
Asukoht: Tartu/Ida-Viru
Tänanud: 23 korda
Tänatud: 36 korda

Re: Õhksoojuspump

Lugemata postitus Postitas romulus »

Off-the-grid tagavaraküte võiks jah igal majapidamisel olla. Endal majas 2 korralikku pottahju, kuid temperatuurid kõikusid ikkagi ebameeldivalt suuremate külmadega hommiku ja õhtu vahel.

Olemas vesiradikad, kuid elektrikatlaga, puu või pelleti katelt pole kuhugi panna. Seega otsisin nende kütteks mõistlikumat varianti. Jäid maaküte, ÕV pump, trassisoe. Maakütte välistasin, sest ei tahtnud aeda üles kaevata. ÕV pump tuli trassist nii palju kallim ja keerulisem, et valisin trassisooja. Hea lihtne küttesõlm, soe tarbevesi ei saa kunagi otsa. Tahan kütan ahju juurde, ja tarbin trassisooja vähem, kui ei taha ei küta. Enamasti ei taha, sest pole kahjuks leidnud 35-ga kuiva kaske veel, pigem selline 55+.

Peale trassiga liitumist kukkus elektritarbimine 2x. Ehk siis meil kulus varem vee soojendamisele palju ja kallist elektrit.

Linnast väljas muidugi teine teema, sinna soojatoru ei tule ja valikuid vähem. Ehk siis praegu u aastase kasutuse põhjal, puude pealt trassisoojale minek igakuiseid kulutusi ei suurendanud, pigem sama või isegi vähem. Kuid mugavam on küll, mis on ka miskit väärt.



Delta, Tuula Turist 200M '78, Dnepr MT-9 '72, Dnepr MT-10-16 '88, Suzuki GSX600F '90, Africa Twin '97, Iz 56 '61, Yamaha Tenere 700 '23

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”