Õhksoojuspump

Kasutaja avatar

Henn
Postitusi: 371
Liitunud: 23 Dets 2006, 13:07
Tsikkel: Honda
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 58 korda

Re: Õhksoojuspump

Lugemata postitus Postitas Henn »

Tervitus.
Mul on sama dilemma-kumma. Majas on ahi ja veesärgiga pliit, ühendatud 2-süsteemse boileriga, mis annab tarbevett ja kütab pesuruumi põrandat.
Lisaks õhk-õhk pump. Maja alumine korrus on ca 100 ruutu, avatud köök-esik-elutuba 50 ruutu ja 2 eraldi tuba, a25 ruutu. Teine korrus välja ehitamata. Õhk-õhk pump kütab poole sellest alumisest osast ära. On paigaldatud elutuppa lae alla nurka. Puhub diagonaalis üle toa ja köögi suunas.
Eelmisel talvel kulus küttepuid umbes 10rm. Ühel päeval kütan ahju ja teisel päeval pliiti. Nõustun Urmasega, et see ahjuromantika tüütab suht ruttu ära. Ootan Kredexi või mõne teise fondi kampaaniat, et paigaldada õhk-vesi pump ja ilmselt radikad. Ei viitsi põrandat üles kiskuda. Pärnumaal on õhutemp alla nulli mõnel päeval aastal. Ehk suudab see õ-v pump radikate jaoks piisava temp toota. 10rm puid on alates 350eur, korstnapühkija 80eur. Õ-v pumba elektrikulu ei oska prognoosida. Ilmselt rohkem kui 400eur aastas?
Puude ladumine, tuppa tassimine, tuha välja tassimine on tüütu. Ahi ja pliit jäävad alles, juhuks kui tuleb enneolematu pakane või kaob elekter. Kui kellelgi on mingi sama mõte, siis võib splittida eraldi Õhk-vesi /maasoojus teemaks.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”