Õhksoojuspump


will111
Postitusi: 5262
Liitunud: 26 Veebr 2012, 02:54
Tänanud: 44 korda
Tänatud: 382 korda

Re: Õhksoojuspump

Lugemata postitus Postitas will111 »

njah, ei saa kuidagi nõustuda. puudega kütta on täna kõige odavam kütteviis, ilma igasuguse kahtluseta!!! muidugi natuke mõjutab seda arvutust see kui külm või kehv ilm väljas parasjagu on. loomulikult mida külmem, seda rohkem ahju kasuks kui võrrelda õhksoojuspumpadega.
aga põmst, kui sa ostad puud osta õigel ajal, õigest kohast ja ka ladustada ning kütta nendega õigesti siis siin pole üldse midagi võrrelda! loomulikult eelduseks number üks on see, et sul on ka actually korralik ahi, millel on reaalne ja korralik kasutegur kütmisel. minul oli jah ahi juba majas sees, seega seda ehitama ei pidanud. aga kui tellida ehitus siis suurusjärk hinnas minu viimaste andmete kohaselt jääb kuskil 2-3k. et, palju siis kah selle imelise maasoojuspumba KOGU paigalduse hind keskmiselt tuleb võrdluseks? :D ja ma mõtlen muidugi tänasel päeval ja koos absoluutselt kõigi vajaminevate töödega. juba see, et inimene alustab juttu ahju kütmisest ja järgmises lauses räägib oma kaminast, näitab nii mõndagi. ega jah, kui sa teed õues grillis tuld 10 korda 10 aasta jooksul, siis on ka tõepoolest see sooja kogus, mis sul selle arvelt tuba kütab, ikka suht väike eksole!?
bensukast kilekoti kaupa puude ostmisest pole mõtet rääkida. see on sama hea kui osta poest kilekoti sees porgandeid, 200g hinnaga 2euri ja siis minna kuskile rääkima, et t*** juurviljad on ikka haigelt kalliks läinud :D

3 viimast kogust puid, mis ostsin ahju kütmiseks olid esmalt puhas kask, vist mingi 7 ruumi. siis segapuu sanglepa ja saarega ning nüüd lõpuks veel puhas saar umbes 5 ruumi. keskmiselt selline 35eur ruum on olnud see hind. eks kes ahju kütnud on oma elus see vast teab, milline on näiteks kuiva kase või saare kütteväärtus. ei ole mingit oma metsa...või no õigemini pole oma metsa langetanud ega sealt küttepuid kunagi teinud. tavapärane teema, et otsin kuulutuse välja ja ostan ära, transport on olnud seni alati tasuta. täiskohaga kütja? ma ei tea, võtan ahju kõrvalt puud, laon ahju, panen kõrvalt lülitist seadme käima, väike sorts diislit puude otstele ja tuli otsa ning uks kinni. kogu "täiskoht", umbes nii minuti töö, reaalselt. ja isegi kuidagi meeldiv tegevus, see elava tule süütamine...ma ei tea, kindlasti on printsesse keda häiriks või äkki isegi selliseid pudinäppe, kes ei saa hakkama :D

fakt on see, et maaküte on täiesti useless ja pointless investeering praktiliselt kõigis võimalikes tingimustes, eestis vähemalt. 3 korda jõuad enne maha surra kui see end tasa teenib. miks inimesed neid sellise entusiasmiga paigaldavad on minu jaoks täiesti müstika...aga noh, eks müügimehe jutt on hea ja arvutada ega isegi loogiliselt mõelda suurem osa rahvastikust paraku tõesti ei oska. õhkõhk ja õhkvesi on mõistlikud küttelahendused. esimese miinus on kuuldav teatav müra kütmisel ning pisut ebaühtlane temp ruumides. teise miinus on pigem natuke kehvem hooaja keskmine COP, oluliselt kallim seade ning tarvidus omada põrandaküttetorustikku kuhu seda masinat ühendada. radikate otsa on juba suht mõttetu. kui õhkõhk ja õhkvesi pumbad maksaksid umbes samas suurusjärgus, nii nagu see tegelikult loogilselt võttes olema peaks siis tasuks vast pea alati valida viimane.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”