Õhksoojuspump

Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige
Postitusi: 7185
Liitunud: 29 Jaan 2011, 11:52
Tsikkel: Yamaha TDM 850
Asukoht: Harjumaa, Saue vald
Tänanud: 1853 korda
Tänatud: 511 korda

Re: Õhksoojuspump

Lugemata postitus Postitas urmas66 »

Ahju kütta on täna üldse mitte odav. Mul kaminas tuli 14a jooksul vast paarkümmend korda olnud. Muidugi kui puit oma metsast ja sulane teeb,siis võibolla veel kannatab kuidagi võrdluse välja, aga kui puid ostma pead, siis erilist võitu pole. Lisaks on nuhtluseks veel püsikohaga kütja koht kogu kütteperioodiks. Kui lisada mis maksab üks korralik ahi versus soojuspump, siis vist maaküttest on see ainult napilt odavam.
Õhk-Õhk pump kodus ilmselt kõige mugavam asi pole ja soosaim kasutada ka kindlasti mitte. Samas lisaküttena mugav ja odav paigaldada. Kui kogu maja-korterit nendega kütta, siis peab olema rohkem kui üks seade kindlasti. Mitte kulude kohapealt vaid mugava sisekliima mõttes on üks puhuv seade vähe.
Maaküttega soojuspump on soodaim, kui saad kasutada põõrandakütet, kui radikad, siis natuke vähem. Maakütte teeb kalliks paigaldustöö(maakollektor), aga peaaegu sama soodne on tänapäeval kasutada õhk-vesi, mille paigaldus on mitu korda soodsam. Mitsu ja Nibe õhk-vesi seadmed on täna väga soodsad kütmiseks. Mitsudel küll väiksema pinnaga maja jaoks head seadet pole, kuid Nibel on just väiksemate a´120 ruuduste elamiste jaoks need olemas.
Ja nagu MT eelpool ka kõi erisused oma ridamaja näitel üles luges, siis need kehtivad ikka ja alati ning ka ahjukütte puhul.
Mõne aastaseks kasutuseks on ilmselt kõige odavam üldse elektriradikas, sest see ei maksa midagi ja suure tarbimiskulu saad nö kallima seadme hinnaga tasaarvestades mõne aasta kohta nulli lähedaseks viia. Kui aga mõtled natuke ette, siis tuleb oma majale-korterile optimaalseima asja paigaldus pikas perpektiivis kindlasti kordades soodsam, isegi kui soetuskulu on kallim mõnest muust valikust. Ja mugavus ning hea sisekliima peab ka olema.



Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”