Õhksoojuspump

Kasutaja avatar

M.T.
Postitusi: 2430
Liitunud: 23 Aug 2011, 17:12
Tsikkel: -
Tänanud: 156 korda
Tänatud: 335 korda

Re: Õhksoojuspump

Lugemata postitus Postitas M.T. »

Täpselt. Maja suurus ja seina konstruktsioon annavad alla 50% võrrandist, tulenevalt muudest teguritest. Ja neid mõjutajaid sitaks, akende arv ja paiknemine ilmakaarte suhtes, räästa pikkus või siis sügavus ehk palju akent varjab, maja asukoht ehk metsa varjus või tuultele avatud jne-jne.
Mul on oma naabritegagi julmad erinevused, üks ridakas 6-boksiga. Ruutmeetreid kõigil ühtlaselt, aga mul otsaboks. Päike paistab, mul küttekulu 0. Päikest ei paista ja tuul pöördub läänekaks, kus suunas mul ka aknad, mida keskmistel pole ja nende küttekulu kohe minust madalam. Köögiakna kohal keskmistel varikatus, otsaboksidel netu ja jälle päikese kütteväärtus erinev. Köögiaknast ja maja otsaakendest sissepaistev päike kütab terve 1. korruse nii soojaks, et mul põrandaküte ei hakka töölegi, pigem pean aknaid avama jahutamiseks, seda isegi poolpilves ilmaga. Maja teises otsas olev otsaboks näeb aga päikest lõunani ja tasuta küttest ülejäänud aja unistada. Suvel muidugi ma saan selle tagasi ja pean elamise jahutamisega tegelema :wack:
Ehk pika möla kokkuvõtteks - isegi identsete seinakonstruktsioonide, planeeringute, asukoha ja küttelahenduste korral on tarbimised väga erinevad, tulenevalt mõnedest lisateguritest.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”