Õhksoojuspump

Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige
Postitusi: 7200
Liitunud: 29 Jaan 2011, 11:52
Tsikkel: Yamaha TDM 850
Asukoht: Harjumaa, Saue vald
Tänanud: 1859 korda
Tänatud: 517 korda

Re: Õhksoojuspump

Lugemata postitus Postitas urmas66 »

[mention]yeekim[/mention] tegelikult on päris suur vahe,kas külmade ilmadega(talvel kui püsivalt miinus-10 ja alla) on kütte arve 100€ või 200€ või kehvemal juhul isegi rohkem.
Mul küll maaküte 16kw kütmiseks ja õhkseade ainult jahutamiseks kuid ka maaküttel on vale seadistusega ja vale seadmega võimalik väga suur erinevus tekitada. Isegi mõni uuem vidin vanema pumba küljes võib anda üsna positiivse tulemuse. Ehk arutelu mu meelest igati huvitav ja hariv.
Mul on ühe naabriga enamvähem sam suurusega samal ajal ehitatud ja ilmselt üsna ligi lähedaselt sama soojapidavusega majad. Kui mul oli aastane kulu tehasest paigaldatud sedme ja seadetega nii 20000kwh aastas, siis tal peaaegu 30000kwh. Mul viimased aastad alla 15000.
Kompressor sai mul 6-7a tagasi ülepingest viga ja läks vahetusse(kindlustuse rahaga) ning väimees( ta tgeleb nende asjadega ,see ta amet) pani natuke parema kuid isegi odavama kompressori, kui originaal. Tundus,et kulud natuke langesid ja seade töötas vaiksemalt. Seade on aastast 2006 ja ei ole inverter. Eelmisel talvel vahetas ta aurusti juures ühe klapi kaasaaegsema vastu ja seadistas natuke töötsükleid ümber. Tulemuseks nii 20-30% väiksemad kulud. See oli millagi veebruaris ja nüüd ootangi ,et mõned külmad kuud tuleks, et ka rahaliselt aru saada. Praegu küll veel nii soe,et pole suvisest summast eriti kõrgemaks tõusnudki.

Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”