Õhksoojuspump

Kasutaja avatar

Teema algataja
Kalts
Postitusi: 334
Liitunud: 10 Sept 2008, 23:49
Tsikkel: TDM900, CRF250L
Asukoht: Viljandi
Tänanud: 23 korda
Tänatud: 7 korda

Re: Õhksoojuspump

Lugemata postitus Postitas Kalts »

Tegu on MHI SRC20ZSX-WA seadmega. Eile otsisin kümmekond minutit, aga temperatuuri/COP suhte tabelit ei leidnud kuskilt. Silma jäi ainult maagiline number -15C mis on vist garanteeritud soojatootmise miinimum, aga võib vabalt olla, et COP on siis näiteks 1,038 :wink:

Majast 4 m kaugusel sobivas kohas on 1,2 * 1,2 * 2,x m massiivne betoonvundament, nurkadest vaatab jäme vinkel välja. Endine mastialus. Ma oleks välisseadme sinna paigutanud ja torud maja seinani maasse pannud, aga paigaldaja arvas teisiti. Asjatundmatuna ei hakanud vaidlema ega oska öelda kas tal oli objektiivselt võttes õigus või oli tegu rohkem paigaldaja mugavusega. Toru pikkusest oleks vabalt jagunud, lubatud on kuni 15 m ja oleks läinud nõks üle 10 m, sellest maa sees 5 m. Paigaldati nagu tavaliselt, tüüblid on valatud keldrilae sees, eks näis kui ilmad külmemaks lähevad...

Leidsin lõpuks tehnilist infot, peaks töötama kuni -20C ja Pdesign soojendamisel -10C juures on 2,8 kW. Temp/COP suhtetabelit ei ole leidnud.

Peale selle avastasin, et pärast seinalt karbikust väljumist on torud ligi 30cm vabas õhus. Pealtnäha on sinna halli toruisolatsiooni ümber pandud, aga alt vaadates on kõik lahti, tuul puhub torude vahel... Käega 20 sek katsudes on soe ka.

Tunnike uurimist toetas paigaldaja seisukohta, et torude maa-alune paigaldamine ei ole hea mõte. Kuid peamine iva ei tundu olevat mitte soojuskaos, sest seda on võimalik korraliku teostusega vältida. Pigem oli juttu õlitagastusest ja sellest kuidas õli võib torustiku madalaimates osades koguneda.

Viimati muutis Kalts, 21 Okt 2020, 21:36, muudetud 2 korda kokku.


--
Vallo

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”