Õhksoojuspump

Kasutaja avatar

StreetMoto
Kaupmees
Postitusi: 2453
Liitunud: 04 Okt 2004, 15:51
Asukoht: Tallinn, Hiiu/Pääsküla
Tänatud: 191 korda
Kontakt:

Re: Õhksoojuspump

Lugemata postitus Postitas StreetMoto »

Räägin ka kaasa. 3 aastat tagasi paigaldasin igapäevase ahju kütmise asemel Mitsubishi Electricu (mudelit ei mäleta hetkel peast). Vaja oli soojendada hoone 1 korruse 2 tuba+köök, uksi vahel pole, ainult ukseavad. Ühtki sobilikku uksepealset ei olnud ja aknapealsetel olid kardinapuud ning lisaks ei soovinud ma kinnitada välisosa seinale, et vältida vähimatki vibratsiooni (sees on sama koha peal kohe voodi). Paigaldasin maaraamile ja ehitasin ümber hõreda puitresti, et visuaal oleks kena (Nõmme linnaosa reegel nõuab, kui välisosa on tänava suunas!) Torustiku pikkus tuli meeldivalt kõigest 1,5 meetrit. Uurisin, juurdlesin ja lõpuks targemaks ei saanud, miks ei võiks paigaldada siseosa akna alla. Tegin ära - siseosa sai otse akna alla kõrgusele kus lõpeb kardin ehk alaserv põrandast u 20cm.

Tulemused peale 3 aastat kasutust:

  1. Välisosa vibra osas polnud kartuseks põhjust, oleks võinud panna ka seinale. Täiesti vaikne ja vibravaba. Ei jäätu.
  2. Siseosa paigaldan tulevikus alati põranda lähedale. Esiteks - lihtne hooldada sissevõtuava restfiltreid. Pole vaja turnida redeli või tooli otsas, et neid tolmust puhastada. Teiseks - põrand on mõnusalt soe 4-5 meetri ulatuses. Kolmandaks - ei puhu häirivalt pähe kui eest läbi kõndida. Neljandaks - mingit temperatuurirežiimist kõrvalekallet pole. Mul on ta kogu aeg 21 kraadi peal ja hoiab ilusti.

Loogika alusel võiks olla põrandalähedasel paigaldusel miinused vaid kahel juhul: 1. puitpõranda korral kuivatab lauavahed aja jooksul suureks. 2. Kui põrandapind ei ole siseosa ees pidavalt vaba. 3.Jahutamise korral ei sobi see ilmselt kuidagi, aga seda funktsiooni mul kunagi selles majas vaja ei lähe.

Viimati muutis StreetMoto, 21 Okt 2020, 09:03, muudetud 1 kord kokku.


StreetMotos jätkuvalt soodsad tehingud: Castrol - Elf - Michelin - Bridgestone - Maxxis - Dunlop - D.I.D - JT + iga päev online tellimused erinevatesse Euroopa ladudesse

Neeme
527 4000
http://www.streetmoto.ee
streetmoto@streetmoto.ee

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”