Õhksoojuspump


will111
Postitusi: 5261
Liitunud: 26 Veebr 2012, 02:54
Tänanud: 44 korda
Tänatud: 382 korda

Re: Õhksoojuspump

Lugemata postitus Postitas will111 »

Mul kütab üks pump tervet maja alumist korrust. Erinevaid ruume on 3...või no 3,5. Tempid on võrdlemisi ühtlased kui uksed on ilusti lahti. Erinevus kuskil nii 1-2c. Kõige kaugema ja kõrvalasuva ruumi kõige kõrvalistemas nurkades ehk tõesti ka kuni 4c. Aga see on paratamatus õhkõhk kütmise puhul.
Mina ei ütleks, et tingimata on tarvis mitut siseosa, oleneb ikka konkreetsest lähteülesandest.

Kõik oleneb sellest kuhu ja kuidas pumba paigaldad ning kuidas toad asetsevad selle suhtes. Ühesõnaga üks asi on paigutus, teine asi kui hästi üldse on praktikas paigaldada mingi x planeeringu korral. Minul joppas..võtsin kunagi isa poolt "proffidel" valesti paigaldada lastud pumba maha ja paigaldasin ise uue pumba õigesse kohta. Kõigi tubade temp sai ühtlasem, vertikaaltasandi temp sai stx ühtlasem sest ei teinud seda lausidiootsust, et paigaldada õhkSOOJUSpump lae alla. pumba keskmine voolutarve suurusjärgu jagu 2x madalam kui eelmisel.
Mis aga peamine, et ma võin vabalt hoida koguaeg seda pumpa kõige madalama "puhumisreziimi" peal, kus ta on väga vaikne ka väga lähedal istudes. peaaegu hääletu sama toa kaugemas otsas ja kuuldamatu teises toas ehk magamistoas (laiali lahtise uksega).

Kui tuure peale keerad on kõiki neid pumpasid kuulda, sõltumata sellest kui vanad või uued nad on. õhu ringi liigutamine toodab vastavat müra - paratamatus. pigem on erinevused selles, et mis sagedusala müra see on ja kui häiriv see kõrvale on.
2 toa jaoks mina võtaks rahumeeli tavalise ühe siseosaga pumba ja püüakse selle lihtsalt max hästi paigaldada. head tootjad on panasonic, toshiba ja samsung...vähemalt kui kasuteguri järgi vaadata. mitsubishi mingid mudelid vist ka suht adekvaatsed.
Mina paigaldasin samsungi ja siiamaani pole põhimõtteliselt mitte midagi halba öelda...kui üldse midagi siis vb see, et absoluutne tarbitab miinimumvõimsus võiks ju teoorias veel väiksem olla :D siin varasügisesel ajal töötas ta mul vahepeal mingi osa päevast ja andis kenasti sooja aga oleks saanud ilmselt töötada veel väiksema voolutarbega. Teisest küljest, 170w on ikka väga väga vähe ja sama võimsusega hoiab ta toas kenasti tempi ka tükk maad külmema ilmaga.
Wifi oli juba sisse ehitatud ja distantsilt juhtimine tõepoolest toimib. siseosa disain päris kena ning tundub, et see triangelsüsteem ka täitsa efektiivne. kasutegurit alla -10c ja sellistel tempidel pole veel väga testida saanud. Aga eelmine talv üle 500-600w nagu kunagi ei võtnud ühtlast sooja hoides.
https://www.samsunghvac.com/residential ... r-max-heat

ühe olulise asja mainiks ära. pump tuleb proovida valida selline, mis suudaks kütte võimalikult suure osa ajast ehk kütteperioodist võimalikult hea kasuteguriga/võimalikult väikse võimsusega. mina sain sellest erinevusest vääga selgelt aru kui eelmine pumpa puhul vaatasin kuidas iga natukese aja tagant käib see kuradi sulatus ja uue puhul suurema osa ilmadega saab nii läbi, et sulatust kas ei olegi vaja või siis toimub see kord 4h tagant näiteks. ma ütleks, et võtmesõna on suur välisosa mitte väga tihedate ribidega, hea kasutegur õiges temp vahemikus (eestis umbes +5 kuni -5) ja piisav võimsus ning 100% pumba õige paigutus!

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”