Kaelalaagri eemaldamine

Kasutaja avatar

Teema algataja
Kalts
Postitusi: 334
Liitunud: 10 Sept 2008, 23:49
Tsikkel: TDM900, CRF250L
Asukoht: Viljandi
Tänanud: 23 korda
Tänatud: 7 korda

Re: Kaelalaagri eemaldamine

Lugemata postitus Postitas Kalts »

Kuna kõik termilised meetodid eeldasid saale kiiret kuumutamist, siis sellest loobusin. Alum. kael on massiivne väga hea soojusjuhtivusega tükk ja saale sellel suht-koht õhuke rõngas. Mul pole ühtki viisi saale järsuks kuumutamiseks, induktsioonkuumuti oleks ilmselt perfektne antud olukorras.

Esmalt lõikasin relakaga saalesse viltuse soone, tolmukaitse hoidmisest loobusin. Lõikasin nii sügavale ja kaugele kui sain, panin vana kulunud ketta, aga ega prillide poolsesse serva eriti lõigata saanud. Kehv lugu, sest just seal on saale kõige paksem ja suurima diameetriga. Andsin 2-3 korda meislit, aga puruks ei läinud. "Dremeli" lõikeketast ei saanud kasutada, sest hiljuti läks võll puruks.

Lihvisin relakaga maha ja kui saale õhemas otsas oli veel 1mm materjali jäänud viskas päris terava praksuga poolest saadik prao sisse. Klapid olid peas ja relakas jõuras, aga selgelt kostis. Edasi nüsisin "dremeli" väikese ümmarguse käiaga kuni pragu ka prillidepoolsest jämedamast materjalist läbi jooksis.

Selgus et terve kael on anodeeritud, laagri istu kohad kaasa arvatud. Esialgu ei pannud tähele, kiht on läbipaistev. Kuna uue laagri istutamisega on sama häda mis vanaga, siis võtsin anodeeritud kihi maha. Uue laagri istutamisega on isegi sitem lugu kui vana maha võttes, sest kaelal on 2 ühesugust laagrit ja kaugema s.t. prillidepoolse laagri pealepanekuks tuleb see kõigepealt üle otsalaagri istukoha koputada. Ei ole nii, et viskan tulise laagri külmale kaelale ja see kukub kõlinal alumisele istukohale. Senikaua kuni laagrit üle otsa koputan on see juba jahtunud, sest see võtab aega ja massiivne alumiiniumist kael hajutab hetkega kogu soojuse. Panen laagriliimiga, võtsin 600 vesikaga nõks maha ja hetkel istub külm laager õliga tihkelt peale. Homme proovin kuumalt ka, et ikka viisakalt maha saaks hiljem.

--
Vallo

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta remont, tehnika, elekter ...”